La Aldi, Lidl și Co.: Acum trebuie să respectați aceste noi reguli în parcări

Oricine parchează la Aldi sau Lidl trebuie să respecte un nou regulament cu efect imediat. Vă explicăm ce se aplică acum.

Într-o hotărâre recentă, Curtea Federală de Justiție a decis că regula de circulație “dreapta înainte de stânga” nu se aplică în parcările magazinelor de bricolaj și ale supermarketurilor. Decizia a fost luată în contextul unui accident în Lübeck în care au fost implicați doi șoferi, după cum a relatat “UE.legal“.

În motivarea sa, instanța a precizat că regula “dreapta înaintea stângii” se aplică în mod specific pe carosabil. Cu toate acestea, deoarece parcările sunt utilizate în principal pentru încărcarea și descărcarea vehiculelor și nu pot fi considerate ca fiind benzi de circulație, această regulă nu se aplică în acest caz.

Din cauza lipsei regulilor privind dreptul de trecere în parcările din supermarketuri, instanța a subliniat prudența deosebită pe care șoferii ar trebui să o manifeste în acest caz. Un stil de conducere atent și respectarea obiceiurilor din trafic sunt de mare importanță. De asemenea, se așteaptă ca șoferii să comunice între ei și să acorde o atenție deosebită pietonilor.

Trebuie remarcat faptul că, într-o parcare cu semne corespunzătoare care indică regulile de prioritate, acestea trebuie respectate.

Potrivit raportului “UE.legal“, cei doi șoferi din Lübeck care au fost implicați în accident au fost taxați în proporție de 3 la 7 în ceea ce privește costurile accidentului. Ambii șoferi au circulat cu viteză excesivă, raportul de viteză fiind decisiv pentru distribuirea costurilor.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu