white leather car bucket seat
Photo by Mike Bird on Pexels.com

Masinile noi – Dezamagiri, scandaluri si dezvaluiri incredibile

Industria auto pare sa treaca printr-o perioada agitata, iar masinile noi sunt subiecte de scandal in mai toate tabloidele. Dezvaluirile recente, dovedesc ca masinile noi au devenit mai mult o povara decat o bucurie pentru proprietarii lor. Iata la ce ar trebui sa fii atent:

Probleme de fiabilitat. Cumparatorii se confrunta cu probleme de fiabilitate la cele mai noi modele, de la sisteme electronice defecte, pana la motoare care cedeaza prea rapid. Service-urile nu pot face fata cererilor de reparatii, iar reparatiile efectuate pe garantie pot sa dureze si pana la cateva luni de zile.

Costuri de intretinere EXORBITANTE Daca in urma cu putin timp o revizie anuala a unei masini noi, era acceptabila ca si pret pentru aproape orice cetatean, azi cea mai ieftina revizie trece de 250 de euro. Imediat dupa iesirea masinilor din garantie, clientii intra intr-un ciclu fara sfarsit de cheltuieli cu piesele de schimb extrem de scumpe.

Supraîncărcare Tehnologică: Tehnologia din aceste mașini poate fi mai mult o problemă decât un avantaj. Ecranele tactile complexe, conexiunile la internet și asistența de conducere pot duce la distrageri și potențiale probleme de siguranță, în loc să ofere confortul si siguranta promise.

Deprecierea rapida . Masinile noi se devalorizeaza rapid. Dupa doar cativa ani de la cumparare, pretul masinii scade la sub jumatate din pretul de achizitie. Cele care pierd cel mai mult si mai rapid din valoarea lor sunt masinile din clasa premium.

In timp ce industria auto se confrunta cu toate aceste probleme, cumparatorii isi dau seama ca masinile noi nu sunt ceea ce sa promis.

Adrian Iftode