An eBay sign is seen at an office building in San Jose, California May 28, 2014. REUTERS/Beck Diefenbach/File Photo

Retururi pe Ebay: vânzătorii pot păstra până la 50 la sută

Modificări mai ample pe Ebay: Dealerii pot acum reține până la 50% din prețul de achiziție atunci când returnează articole. erichmocanu.TV vă spune ce înseamnă asta pentru dvs. ca consumator.

Oricine face cumpărături regulat pe Internet o știe: Deși produsul pe care ți-l dorești are tot ce îți dorești conform descrierilor și pozelor retailerului online, deziluzia de după livrare este mare. Pentru ca in multe cazuri reiese ca articolul comandat nu ofera functii importante sau este de calitate inferioara. Este un lucru bun că apoi puteți invoca dreptul de retragere prevăzut în Codul civil german, care se aplică aproape tuturor bunurilor comandate online. În consecință, cumpărătorii au în general la dispoziție 14 zile din ziua în care au primit bunurile pentru a se retrage din contract. Puteți returna pur și simplu mărfurile livrate fără a oferi un motiv și puteți primi banii înapoi. O lege menită să protejeze consumatorii. Cu toate acestea, există și clienți care abuzează de această regulă și returnează bunurile comandate care sunt incomplete sau defecte. Pe de altă parte, Ebay dorește acum să intensifice acțiunea și să introducă o schimbare mai amplă.

Vânzătorii pot reține până la 50 la sută

După cum anunță piața online pe site-ul său , comercianții cu amănuntul au acum opțiunea de a reține o parte din suma rambursării atunci când returnează produse – până la 50 la sută. În plus, Ebay spune că „elimină automat evaluările negative sau neutre, defectele și cazurile deschise asociate cazului din statisticile serviciului”. Acesta este destinat să acopere daunele în cazul în care clienții returnează produsele folosite, deteriorate sau incomplete – atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere al propriei reputații.

Opțiune deocamdată doar cu evaluări de top

Numai dealerii care au ratinguri de top sau starea serviciului „peste medie” pot profita de noul regulament. Cu toate acestea, este posibil ca noul ghid să aducă cu ea un mare potențial de conflict pentru clienți. Până la urmă, nu se poate exclude ca un dealer Ebay impecabil până acum să profite în mod nedrept de noua directivă și să rețină ilegal o parte din suma plătită. În cele din urmă, va trebui să se arate cât de sigur se vor descurca toți cei implicați.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu