Salariul minim legal crește la 12,41 euro în 2024

Undă verde pentru un salariu minim mai mare: Cabinetul federal a aprobat o recomandare a comisiei responsabile. Cu toate acestea, criticii consideră că majorarea cu un total de 82 de cenți, până la 12,41 euro pe oră, este prea mică.

Decizia se bazează pe o recomandare făcută de Comisia pentru salariul minim, formată din angajatori și angajați, în luna iunie. Recomandarea nu a fost obținută prin consens. Reprezentanții angajaților consideră că majorarea este prea mică, dar au fost supuși la vot.

Există, de asemenea, nemulțumiri în cadrul coaliției cu privire la creșterea rezultată în urma comisiei. Creșterea este mult prea mică, iar decizia comisiei nu este “decât o glumă proastă”, a declarat liderul adjunct al Partidului Verzilor, Andreas Audretsch, pentru agenția de presă dpa. Oamenii care muncesc din greu în locuri de muncă dificile pentru salarii mici meritau semnificativ mai mult. Comisia pentru salariul minim a anulat astfel consensul de a decide de comun acord.

Cancelarul federal Olaf Scholz (SPD) ceruse, de asemenea, ca pe viitor Comisia pentru salariul minim să decidă din nou prin consens. Scholz a declarat în octombrie că există multe persoane care nu o duc bine din punct de vedere financiar, în ciuda faptului că muncesc din greu. Audretsch a cerut un salariu minim permanent de cel puțin 60% din salariul mediu. “Asta ar însemna mult peste 14 euro în 2024”.

Mișcarea Muncitorilor Catolici din Germania (KAB) a cerut, de asemenea, în repetate rânduri, un salariu minim mai mare. Limita inferioară ar trebui să fie de 14,62 euro pe oră. Aceasta corespunde la 60% din câștigul mediu brut și este în conformitate cu cererile altor organizații sociale. Având în vedere creșterea salariilor în multe sectoare, o creștere extremă a costului vieții și a inflației, obiectivele nu reflectă realitatea.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu