Taxa de radiodifuziune urmează să fie redusă: Comisia oferă o perspectivă de ușurare

Taxa de difuzare ar putea scădea din nou, pentru prima dată în ultimii ani. Comisia responsabilă a dat instrucțiuni radiodifuzorilor publici să permită contribuabililor să participe la creșterea veniturilor obținute. Valoarea economiilor lunare a fost deja calculată.

KEF: Taxa de radiodifuziune ar putea scădea

Fiecare gospodărie din Germania plătește în prezent 18,36 euro pe lună pentru taxele de difuzare. În timp ce recent se vorbea despre o posibilă majorare, comisia responsabilă cu determinarea nevoilor financiare ale corporațiilor de radiodifuziune (KEF) adoptă acum un ton diferit. Într-un interviu, șeful KEF, Martin Detzel, explică faptul că este mai probabil ca fosta taxă GEZ să scadă decât să crească.

Potrivit lui Detzel, Comisia pentru taxe a cerut radiodifuzorilor să nu mai cheltuiască din nou surplusul de venituri din ultima perioadă (sursa: FAZ). El subliniază că surplusurile pot fi cheltuite numai după aprobarea KEF. Aceasta nu a fost acordată. Cifrele concrete privind creșterea cifrei de afaceri nu au fost făcute publice.

Conform estimărilor inițiale ale KEF, gospodăriile ar putea economisi 50 de cenți pe lună. Astfel, taxa de licență ar urma să scadă de la 18,36 euro la 17,86 euro. În loc de 220,32 de euro pe an, ar urma să se plătească doar 214,32 de euro, ceea ce corespunde unei economii de 6 euro.

Încă nu este clar dacă va exista o reducere efectivă a contribuției pentru radiodifuziune. Nu va fi clar până la sfârșitul anului 2024 dacă va exista într-adevăr o contribuție mai mică.

Iată cât costă radiodifuzorii publici din Germania:

In ani 2021/2022 Beitragsservice ARD-ZWF und Deutschlandfunk a încasat 8.422.080.636,04 EURO.

Din cei 18,36 cotizație Lunară primește ARD 12,78 euro, 4,69 euro ZDF, 0,54 EURO Deutschlandradio si 0,35 euro merge către instituția de supraveghere a Radio-TV

Taxa de radiodifuziune: creșterea nu mai este în discuție?

Recent, radiodifuzorii publici s-au pronunțat mai ferm în favoarea unei creșteri a taxei de radiodifuziune. WDR are în vedere o creștere lunară de 1,09 euro. Potrivit unor documente interne de strategie ale ARD, contribuția ar putea crește chiar la 25,19 euro începând cu 2025. Pe de altă parte, consilierul pentru radiodifuziune Helmut Markwort solicită o reducere semnificativă la aproximativ 12 euro pe lună.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu