Bonus de 150 EUR pe baza veniturilor și a salariului: 22 de milioane de beneficiari, cerințele pentru a-l obține

Guvernul, în decretul Aid ter, a prevăzut bonusul de 150 de euro: acesta este un beneficiu unic pentru 22 de milioane de italieni. Cum să o solicit?

O nouă facilitate pentru a face față creșterilor de preț . Acesta este sensul bonusului de 150 de euro, introdus de guvernul Draghi și așteptat în noiembrie. Se estimează că beneficiarii, conform cerințelor , sunt aproximativ 22 de milioane de italieni . Dar cum poți aplica pentru bonus?

Care este bonusul de 150 de euro

Noul bonus de 150 de euro prevăzut de decretul Ajutor Guvernului  ter este un bonus unic: înseamnă că îl poți primi o singură dată.

Măsura este concepută pentru a ajuta lucrătorii și pensionarii să facă față creșterii prețurilor la energie și creșterilor de preț condiționate de inflație .

Premierul, Mario Draghi, la Palazzo Chigi

Bonusul, care vizează aproximativ 22 de milioane de italieni, ar trebui să sosească în noiembrie: ar trebui alocați 3,2 miliarde de euro .

Mai întâi, însă, va trebui publicat în Monitorul Oficial : abia atunci, de exemplu, se va desființa nodul autonom, categorie care încă așteaptă să primească subvenția anterioară.

Cerințele pentru a obține bonusul de 150 de euro

Bonusul de 150 de euro, prevăzut de decretul Aid ter, constă într-o indemnizație pentru lucrătorii și pensionarii cu venituri mai mici de 20 de mii de euro .

Iată, în detaliu, cerințele și potențialii beneficiari :

  • angajați: pot aplica cei care vor avea un salariu impozabil în noiembrie până la 1.538 euro. Aceștia vor primi indemnizația automat în borderoul de salariu din noiembrie, după ce declară că nu sunt beneficiari ai altor servicii incompatibile;
  • lucrători independenți:  bonus acordat pentru cei care, în 2021, nu au încasat un venit total mai mare de 20 de mii de euro. Independenții nu au primit încă nici măcar Bonusul anterior, până la publicarea în Monitorul Oficial a decretului de punere în aplicare: abia ulterior entitățile vor putea pune la dispoziție procedura de trimitere a cererilor;
  • pensionari: vor primi automat bonusul de la INPS în luna noiembrie, atâta timp cât sunt rezidenți în Italia, titulari ai uneia sau mai multor pensii, pensie sau alocație socială, pensie sau indemnizație pentru invalizi civili, orbi și surdomuți, precum și tratamentul care însoțește pensionarea și veniturile personale supuse Irpef, net de contribuții, care nu depășesc 20.000 euro pentru anul 2021;
  • co.co.co., doctoranzi și bursieri de cercetare: vor primi alocația, dar vor trebui să aplice. Printre cerințe: nu trebuie să fie titulari ai bonusului de 200 de euro; nu trebuie să fie înscriși în alte forme de asigurări sociale obligatorii; trebuie să aibă un venit de până la 20 de mii de euro;
  • lucrători independenți fără TVA, care se ocupă de vânzarea locuințelor , lucrători sezonier turism/spa/divertisment/sport (deja beneficiari ai indemnizației Covid): pentru aceștia, bonusul va fi automat;
  • familiile cu Venituri de Cetăţenie: vor primi sporul de birou în luna noiembrie, atâta timp cât în ​​gospodărie nu există beneficiari de alte alocaţii;
  • ajutoare la domiciliu: vor primi indemnizația în noiembrie direct de la INPS, fără a aplica;
  • șomeri: INPS va acorda 150 de euro celor care primesc Naspi și celor care, în 2022, au primit indemnizația de șomaj agricol pentru 2021.

Bonus 200 euro, când să aplici

Între timp, așteptările sunt în creștere pentru beneficiarii unui alt bonus, cel de 200 de euro.

Decretul de punere în aplicare pentru plata indemnizației prevăzute de decretul de prim ajutor nu a fost încă publicat în Monitorul Oficial , însă ipoteza lansării prezentării a venit de la directorii generali ai fondurilor de pensii, reuniți luni, 19 septembrie. (electronic) a întrebărilor de la profesioniști „ Luni 26 septembrie la ora 12 ”. Acest lucru a fost anunțat de Ansa.

Bonusul de 200 de euro a fost conceput pentru a ajuta lucrătorii independenți (asociați cu conducerea separată a INPS și a instituțiilor private de pensii) în contracararea efectelor majorărilor.

Subvenția este destinată celor care, în anul fiscal 2021, nu au depășit venituri de 35 de mii de euro .

Spre deosebire de bonusul de 150 EUR care, după cum sa menționat, stabilește plafonul la 20.000 EUR pentru venituri.