CE IMPACT VA AVEA ASUPRA ROMÂNIEI FALIMENTUL BĂNCILOR DIN SUA: ”CLIENȚII POT STA LINIȘTIȚI”

Trei bănci regionale s-au prăbușit în Statele Unite ale Americii în decurs de trei săptămâni, la care se adaugă și instituțiile bancare Silvergate Bank și Silicon Valley Bank, evenimente ce i-au determinat pe investitori să se ingrijoreze de o posibilă vulnerabilitate financiară la scară largă.

Signature Bank, o bancă regională cu sediul în New York, care a devenit lider în creditarea criptomonedei, s-a închis brusc duminică, 12 martie, marcând al treilea cel mai mare faliment bancar din istoria Statelor Unite, la doar două zile după Silicon Valley Bank, căderea care a zguduit piața de valori și a reaprins frica de vremuri economice „provocatoare și turbulente”, relatează Forbes.com.

Autoritățile de reglementare bancară din New York au închis Signature Bank, care a fost înființată în urmă cu 23 de ani și care s-a concentrat pe active digitale, devenind una dintre puținele bănci care au acceptat depozite cripto.

Clienții și-au retras rapid depozitele încă de vineri, a relatat New York Times, după ce acțiunile Signature au scăzut cu aproape 25%, la 70 de dolari, în cea mai proastă zi a băncii pe Wall Street, și după ce au fost oprite de la tranzacționare pentru scurt timp, vineri dimineață, din cauza temerilor de volatilitate. Temându-se că Signature ar putea suferi aceeași soartă ca și SVB cu câteva zile mai înainte, clienții și-au mutat depozitele către bănci mai mari, inclusiv la JPMorgan Chase și Citigroup.

Președintele american Joe Biden a vorbit luni, 13 martie, despre falimentul Silicon Valley Back, susținând că sistemul bancar funcționează, iar americanii trebuie să aibă încredere în acesta.

”Depozitele voastre vor fi acolo când aveți nevoie de ele. Micile afaceri din întreaga țară care au depozite la aceste bănci pot răsufla mai ușurate știind că își vor putea plăti muncitorii și facturile. Voi cere Congresului și autorităților de reglementare bancară să întărească regulile pentru bănci pentru a face acest tip de faliment bancar mai puțin probabil în viitor”, a declarat președintele SUA.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu