Cutremur în industria modei: lanțul german de magazine Esprit este în insolvență

De ceva timp, există semne tot mai multe că gigantul din industria modei Esprit nu o duce bine. Acum vine confirmarea: Compania trebuie să își ceară insolvența.

Düsseldorf – Cutremur în industria modei: cunoscutul lanț de magazine Esprit va solicita astăzi (15 mai) insolvența în autoadministrare la tribunalul local din Düsseldorf. TextilWirtschaft relatează acest lucru cu referire la această companie. În afară de Esprit Europe GmbH, grupul va solicita insolvența pentru alte șase filiale, continuă raportul. Sunt afectați 1.500 de angajați, care vor fi informați despre insolvență în cursul zilei de astăzi.


Esprit își cere insolvența: Obiectivul este restructurarea

După cum relatează portalul de specialitate Fashion United, firma de avocatură Gerloff Liebler Rechtsanwälte va ajuta compania în procesul de restructurare. Scopul este de a continua activitatea companiei ca întreprindere în funcțiune. Magazinele vor rămâne deschise până la noi ordine, iar operațiunile comerciale vor continua ca de obicei.

“Esprit este o marcă recunoscută la nivel mondial pentru moda mainstream, dar suferă de ceva timp din cauza scăderii vânzărilor, combinată cu numeroase măsuri de restructurare și schimbări de management”, a declarat Gerloff, potrivit Fashion United. “Procedura de autoadministrare ar trebui să deschidă oportunitatea de a reorganiza activitățile europene în ceea ce privește structura și produsul, astfel încât acestea să poată deveni profitabile în mod durabil”.

Insolvența Esprit și în Elveția și Belgia

În luna aprilie, cele două filiale din Elveția și Belgia au fost nevoite să se declare în insolvență. De atunci, potrivit unor persoane din interior, era doar o chestiune de timp până când și compania-mamă germană va aluneca în insolvență.

Esprit are sediul central în Hong Kong, dar până în 2021 grupul a avut și un sediu central în Ratingen, Germania. În prezent, compania este activă în peste 30 de țări și este, de asemenea, una dintre cele mai cunoscute mărci high-street din Germania.

Esprit nu este singurul: industria modei se confruntă în prezent cu o criză, în special în sectorul de retail. Numai în 2023, mărci precum Gerry Weber, Görtz, Reno și Salamander și-au cerut insolvența. Dar chiar și în afara industriei modei, un val de falimente traversează în prezent Germania, provocat de diferitele crize din ultimii ani. Germania se confruntă în prezent cu un val de falimente fără precedent. Potrivit Institutului de Cercetare Economică din Halle (IWH), nu au existat niciodată mai multe falimente de companii de când a început studiul, în ianuarie 2016.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu