square near saint peters basilica at night
Photo by Jarod Barton on Pexels.com

Incet încet spun tot! Catolicii fac public disciplina ce o practica de sute de ani pe ascunselea!

Preoții catolici pot binecuvânta acum și cuplurile de același sex. Cu toate acestea, trebuie menținută distincția față de sacramentul căsătoriei, a anunțat Vaticanul.

Preoții catolici vor putea binecuvânta în viitor cuplurile homosexuale. Autoritatea religioasă a Vaticanului a publicat o declarație de principiu în acest sens. Textul obligatoriu, intitulat Fiducia supplicans, subliniază că trebuie exclusă orice confuzie cu sacramentul căsătoriei. În consecință, binecuvântarea nu poate fi dată în cadrul unei slujbe religioase.

Vaticanul a publicat declarația autorității în materie de credință în mai multe limbi. Aceasta poartă semnătura cardinalului Víctor Fernández, prefect al autorității pentru doctrina credinței, și a fost autorizată în mod expres de Papa Francisc. Încă din februarie 2021, autoritatea pentru doctrina credinței de la Vatican anunțase că binecuvântarea cuplurilor homosexuale nu este posibilă în Biserica Catolică.

Noua declarație politică afirmă acum că Biserica Catolică și-a “lărgit și îmbogățit” înțelegerea a ceea ce constituie o binecuvântare în lumina idealurilor pastorale ale Papei Francisc. Cu această înțelegere mai dezvoltată a binecuvântării, este posibilă “binecuvântarea cuplurilor aflate în situații neregulate și a cuplurilor de același sex, fără a confirma oficial statutul lor sau a schimba în vreun fel învățătura de lungă durată a Bisericii cu privire la căsătorie”.

Ceremoniile de binecuvântare pentru homosexuali, deocamdată într-o zonă gri

Papa indicase deja într-o scrisoare din toamnă că nu respinge în mod fundamental binecuvântările pentru cuplurile homosexuale. Cei care cer o binecuvântare cer ajutorul lui Dumnezeu, având încredere că vor putea trăi mai bine, a spus Roma la acea vreme. Prin urmare, era necesar să se evalueze dacă pot exista forme de binecuvântare fără a transmite o idee falsă despre căsătorie. Cu toate acestea, Papa a respins la vremea respectivă reglementările oficiale în acest sens: căsătoria este o uniune între un bărbat și o femeie.

În Germania, adunarea sinodală pentru reforma Bisericii Catolice a decis în martie că ar trebui să existe binecuvântări oficiale pentru cuplurile homosexuale începând cu martie 2026. Cu toate acestea, episcopii nu pot fi forțați să pună în aplicare această decizie. Ceremoniile de binecuvântare pentru cuplurile homosexuale au deja loc în multe parohii, dar până acum au avut loc într-o zonă gri a legii bisericești.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu