Israelul are în arest 16 jurnalişti palestinieni

Comitetul pentru Sprijinirea Jurnaliştilor, o organizaţie cu sediul în Beirut, afirmă că opt jurnalişti palestinieni au fost deja condamnaţi la închisoare de către autorităţile israeliene.

Organizația Arabă pentru Drepturile Omului a declarat că cel puțin 16 jurnaliști palestinieni se află în prezent în închisorile israeliene.

Comitetul pentru Sprijinul Jurnaliştilor, o organizaţie cu sediul în Beirut, afirmă că opt jurnalişti palestinieni au fost deja condamnaţi la închisoare de către autorităţile israeliene, transmite Anatolia.

„Patru jurnalişti au fost reţinuţi, în conformitate cu politica Israelului de detenţie administrativă, în timp ce încă patru jurnalişti au fost reţinuţi pentru audieri”, se arată în comunicat.

Politica de detenție administrativă permite autorităților israeliene să prelungească detenția unui prizonier fără acuzații sau proces.

Acest raport al Comitetului a fost publicat cu ocazia Zilei Deținuților Palestinieni, care este marcată cu scopul de a evidenția situația dificilă a celor aflați în închisorile israeliene.

Aproximativ 4.500 de palestinieni sunt în arest

De la începutul anului, acest ONG a documentat 174 de încălcări israeliene ale drepturilor jurnaliştilor palestinieni, inclusiv practicarea detenţiei şi folosirea „scuturilor vii”.

Comitetul a cerut grupurilor internaționale pentru drepturile omului să intervină pentru a elibera jurnaliștii palestinieni din detenția israeliană.

Autoritățile israeliene nu au comentat acuzațiile.

Potrivit instituțiilor palestiniene, Israelul ține în arest aproximativ 4.500 de palestinieni, inclusiv 34 de femei.