Jurnalista care a protestat în direct împotriva războiului din Rusia s-a angajat la un prestigios cotidian german

Ziarul german „Die Welt“ a angajat-o pe jurnalista rusoaica care a întrerupt o emisiune de știri la televiziunea de stat ținând în mână o pancartă cu un mesaj împotriva invaziei Ucrainei de către Rusia.

Marina Ovsyannikova a fost amendată cu 30.000 de ruble (213 de lire sterline) după ce a intrat în platou, în spatele unui prezentator de la Canal 1, cu o pancartă care denunța invazia Ucrainei.

Cine este Marina Ovsianikova

În vârstă de 44 de ani, Ovsianikova este absolventă a Academiei de Economie Națională şi Administrație Publică din Rusia.

Ea lucrează de mai mulți ani la postul TV Canal 1 din Rusia, după o perioadă petrecută la un alt post de televiziune de stat, Kuban TV.

În prezent, locuiește la Moscova și are doi copii, conform informațiilor de pe profilurile ei de pe rețelele de socializare.

În mesajul postat de jurnalistă pe site-urile de socializare înainte de a fi arestată, aceasta spune că îi pare rău că în ultimii ani a lucrat la Canal 1 și că s-ar fi ocupat de propaganda Kremlinului. Aceasta a susținut că acum îi e foarte rușine pentru acest lucru.