an airplane on the tarmac
Photo by Markus Winkler on Pexels.com

Un român in stare de ebrietate a avariat un avion care n-a mai putut decola spre București iar 224 de pasageri au fost evacuați, pe aeroportul din Zaragoza

Un pasager roman în stare de ebrietate dintr-un zbor de pe aeroportul din Zaragoza spre București a avariat ușa avionului, în timp ce încerca să o deschidă forțat, astfel că avionul nu a mai putut decola și a fost necesară evacuarea celor 224 de călători, conform cotidianului Heraldo.

Zborul companiei de pavilion maghiar către Bucuresti a fost programat la ora 9:15, pe 30 septembrie, dar abia duminică, la ora 13:20, avionul a putut decola de pe aeroportul din Zaragoza. Adică, 28 de ore mai târziu. Iar din motive de securitate, 50 dintre ei au rămas la sol dupa ce aeronava a fost reparata.Reporterul cotidianului Heraldo a încercat să contacteze Wizz Air pentru a afla versiunea companiei despre ceea ce s-a întâmplat, dar angajații de la terminalul Garrapinillos au indicat că nu sunt autorizați să ofere detalii și a fost imposibil pentru reporter să discute cu un purtător de cuvânt al companiei la telefon.

Mai mulți angajați ai aeroportului au explicat că pasagerii cursei Wizz Air spre București au petrecut toată ziua de Sâmbătă în terminal, deoarece compania a încercat să remedieze defecțiunea de la ușă și oamenii au avut încredere că vor putea decola in scurt timp. Totuși,reparatia a fost imposibil de rezolvat rapid, și întrucât nu a fost posibilă relocarea pasagerilor pe alte zboruri care au plecat din alte aeroporturi din apropiere, în jurul orei 23.00 compania a fost nevoită să aleagă să-i cazeze în hoteluri din Zaragoza.

Potrivit unor surse neoficiale, Wizz Air nu a fost obligată să trimită niciun alt avion pentru a ridica oamenii care au rămas la sol, întrucât același avion care ar fi trebuit să decoleze sâmbătă era gata de zbor duminică.

Astfel, pasagerii afectați au fost transferați de la hoteluri a dou-a zi dimineața la Garrapinillos, pentru a pleca spre București.

Comandamentul Gărzii Civile din Zaragoza a raportat incidentul duminică și a indicat că modul în care s-a comportat un pasager român cu domiciliul în Zaragoza aflat in stare de ebrietate, i-a forțat pe ceilalți să debarce. Ceea ce nu a putut confirma purtătorul de cuvânt al Gărzii Civile este dacă persoana responsabilă de incident a fost arestată și, dacă da, ce acuzații i-au fost aduse.

„Avionul a fost oprit până la sosirea Gărzii Civile. Când au ajuns, ușa era blocată: nu se putea nici deschide, nici închide. Ne-au spus că trebuie să coborâm, să o repare”, a declarat una dintre persoanele afectate pentru Aragón TV. Imposibilitatea de a contacta Wizz Air face imposibila cunoașterea criteriilor prin care au fost stabiliți cei 50 de pasageri care n-au mai zburat duminică la București.

Pentru A evita astfel de cazuri, rugam toti cititorii nostri sa evite imbarcarea pe orice mijloc de transport in stare de ebrietate, si ii sfatium sa incheie o polita de asigurare de calatorie, intotdeauna cand calatoresc in concediu sau pe distante lungi.

Adrian Iftode