Sursa: www.gov.ro

DNA solicită ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu, precum și a foștilor miniștri USR Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă

DNA solicită Parlamentului și Președinției încuviințarea pentru începerea urmăririi penale în cazul fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă în legătură cu achiziția de vaccinuri anti-COVID în timpul pandemiei. Conform declarației oficiale a DNA, cei trei sunt acuzați de achiziționarea a peste un miliard de euro în plus față de cantitatea actuală și necesară de 10,7 milioane de doze de vaccin Pfizer și Moderna.

Joi, DNA a comunicat printr-un comunicat de presă că a trimis referatul procurorului general pentru a cere începerea urmăririi penale față de trei persoane pentru infracțiuni de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, cu autoratul și complicitatea ca forme de implicare penală.

În comunicatul DNA nu este precizat niciun nume, menționându-se că este vorba despre trei persoane care făceau parte din Guvernul României.

Conform unor surse judiciare, Florin Cîțu și foștii ministri ai Sănătății Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu sunt vizați. Este responsabilitatea Senatului să aprobe ridicarea imunității lui Florin Cîțu, în timp ce foștii miniștri USR ai Sănătății necesită aprobarea președintelui României.

Conform procurorilor, deși dozele de vaccin contractate până la 1 ianuarie 2021 (37.588.366 doze) ar fi fost suficiente pentru a vaccina peste 23 milioane de oameni, au fost achiziționate în plus 52.805.690 doze suplimentare pentru o sumă totală de 1.005.498.687 euro, la care se adaugă TVA. Acest lucru a adus un prejudiciu bugetului statului.

@erichmocanu DNA confirma ca USR/PNL a prejudiciat România cu peste 1 miliard € #erichmocanu #informatprotejat #dna #covid #romania #vaccinare ♬ sunet original – erichmocanu

Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătății, a răspuns HotNews.ro că nu a fost informată oficial de DNA și că a aflat despre acest lucru de la reporterul HotNews.ro. Dacă va primi o informare oficială, ea va reveni cu o reacție în spațiul public.

La solicitările transmise şefului statului şi Senatului au fost ataşate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi dosarul de urmărire penală, în copie, compus din 27 de volume. 

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu