INCA O DECIZIE TAMPITA LUATA DE JUDECATORII GERMANI! - erichmocanu.tv

Curtea Federala de Justitie – Nota de Dislexie din raportul școlar este neconstituțională?

“Din cauza dislexiei, nu a fost evaluată performanța ortografică”: Este discriminatorie sau justificată o astfel de mențiune în certificatul de absolvire a școlii? Curtea Constituțională Federală a decis.

Curtea Constituțională Federală a dat dreptate celor trei absolvenți de liceu din Bavaria care au intentat o acțiune în justiție împotriva mențiunilor privind dislexia din rapoartele lor școlare. În general, totuși, astfel de mențiuni sunt posibile.

Curtea Constituțională Federală s-a pronunțat acum în favoarea reclamanților în acest caz specific. Și ei recunosc și acest lucru: Cei afectați sunt în mod clar dezavantajați dacă în certificatul de absolvire a școlii se menționează că ortografia nu este evaluată. Cei care citesc certificatul mai târziu ar putea trage concluzii despre Dislexie.

Potrivit judecătorilor constituționali, este deosebit de inacceptabil dacă – așa cum era practica obișnuită în Bavaria la acea vreme – dislexia este menționată, dar nu și alte dizabilități. Dizabilități care pot duce, de asemenea, la neevaluarea realizărilor individuale. Din punctul de vedere al judecătorilor constituționali, cel mai important lucru este tratarea tuturor în mod egal. Și acesta este motivul pentru care aceste note specifice nu au fost admisibile pentru reclamanți.

Cu toate acestea, în general, Senatul s-a referit la posibilitatea unei trimiteri corespunzătoare. Din punctul de vedere al egalității de șanse, acest lucru ar putea fi chiar necesar, a declarat președintele Curții, Stephan Harbarth, la Karlsruhe. La urma urmei, Abitur este foarte important, deoarece este folosit pentru a evalua performanța tuturor elevilor. Ar putea fi chiar necesar să se facă o notă în Abitur dacă unele realizări nu sunt evaluate.

Hotărârea este, prin urmare, o linie directoare pentru toate statele federale: sunt permise în mod cert mențiunile din certificate. Este posibil ca, în interesul egalității de tratament, acestea să trebuiască chiar să fie înscrise în certificatul de absolvire a școlii. Cu toate acestea, în cazul în care există mențiuni, acestea ar trebui să se facă întotdeauna atunci când nu se evaluează performanța. numere de referință: 1 BvR 2577/15, 2578/15 și 2579/15.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu