Ce se întâmplă acum în disputa bugetară dupa ce Guvernul German a fost condamnat pentru inselaciune!

Coaliția a anulat întâlnirea finală pentru bugetul federal. Se așteaptă ca ministrul de finanțe Lindner să inițieze o decizie a cabinetului încă de săptămâna viitoare.

Comisia pentru buget din Bundestag nu va finaliza joi bugetul pentru 2024. Coaliția cu semaforul vrea să reacționeze “cu atenție” la hotărârea Curții Constituționale Federale. Acest lucru a fost anunțat miercuri, într-o declarație comună, de purtătorii de cuvânt ai grupurilor parlamentare pentru politica bugetară, Dennis Rohde (SPD), Sven-Christian Kindler (Verzi) și Otto Fricke (FDP).

Aceștia doresc să elaboreze un buget care să țină cont de toate argumentele din hotărâre – și de cerința din Legea fundamentală de a încheia consultarea bugetară înainte de sfârșitul anului. Mathias Middelberg, liderul adjunct al grupului parlamentar CDU/CSU, a declarat pentru agenția de presă Reuters că decizia a durat destul de mult.

“Acum, consecințele hotărârii pot fi examinate foarte atent și prudent, iar planificarea bugetară poate fi ajustată în consecință. Semaforul va trebui acum să stabilească prioritățile și, prin urmare, să facă și economii”.

Cu toate acestea, cel mai mare grup parlamentar de opoziție consideră că semafoarele trebuie să meargă mai departe cu bugetul pentru 2023. “Semafoarele trebuie să acționeze rapid în ceea ce privește un buget suplimentar pentru 2023”, a declarat Middelberg. “Pentru că acesta trebuie să fie adoptat înainte de sfârșitul anului”.

Președintele comisiei responsabile, Helge Braun (CDU), a îndemnat, de asemenea, la clarificări rapide în prealabil. “Stimați deputați, Stimați membri ai Parlamentului, în numele președintelui, aș dori să solicit un feedback rapid pentru a afla dacă aveți obiecții cu privire la anularea reuniunii de mâine a Comisiei pentru buget”, se arată într-o scrisoare trimisă miercuri membrilor de către secretariatul său. menționează F.A.Z.

Există acum multe elemente care sugerează că ministrul de finanțe Christian Lindner (FDP) urmărește o decizie rapidă a cabinetului pentru a finaliza bugetul 2023. În mod ideal, acest lucru s-ar putea întâmpla miercurea viitoare. Situația de pe piețele energetice de la începutul anului ar putea fi invocată ca motiv pentru noua situație de urgență.

Cu toate acestea, un astfel de pas este dificil din punct de vedere juridic. În prezent, se consideră sigur că fondul de stabilizare economică va fi dizolvat la sfârșitul acestui an. Împrumuturile de urgență rezervate acolo vor expira la sfârșitul anului 2022, în conformitate cu cerințele instanței supreme. Împrumuturile curente din acest an vor fi înregistrate în bugetul de bază.

În prezent, Ministerul Federal de Finanțe clarifică situația celorlalte fonduri speciale. Rezultatul va avea consecințe considerabile pentru bugetul de anul viitor. Se vorbește despre necesitatea unei consolidări în valoare semnificativă de două cifre de miliarde.

O întâlnire între cancelarul federal Olaf Scholz (SPD), adjunctul său Robert Habeck (Verzi) și dl Lindner, care a avut loc marți seară, nu a fost în mod clar în măsură să răspundă la toate întrebările. Problemele sunt prea mari pentru asta.

Prin urmare, este îndoielnic dacă guvernul de coaliție va reuși să adopte bugetul federal pentru 2024 în acest an. Liderul grupului parlamentar al SPD, Rolf Mützenich, s-a pronunțat marți în acest sens. Cu toate acestea, având în vedere dreptul opoziției de a avea suficient timp pentru a procesa planurile coaliției, există unele argumente în favoarea adoptării bugetului abia anul viitor.

Până atunci, se vor aplica regulile de gestionare provizorie a bugetului. După aceea, cheltuielile care sunt efectuate din cauza cerințelor legale pot continua să aibă loc. De asemenea, proiectele care au fost deja începute pot fi continuate. Proiectele noi nu pot fi demarate până când bugetul pentru 2024 nu este în vigoare.

Avocatul Hanno Kube din Heidelberg, care a reprezentat CDU/CSU în apelul său de succes la Curtea Constituțională Federală, a avertizat împotriva adoptării bugetului 2024 înainte ca cerințele celor mai înalți judecători să poată fi luate în considerare în bugetul anului în curs.

În general, se consideră necesar un buget suplimentar și o altă declarație de urgență. Cei mai înalți judecători nu numai că au decis că operațiunea financiară prin care semafoarele au împins 60 de miliarde de euro în fondul climatic este neconstituțională și ineficientă, dar au stabilit și linii directoare dure în ceea ce privește principiile bugetare de anualitate, anualitate și maturitate.

FDP și Ministerul de Finanțe sub conducerea sa sunt deosebit de sceptici în ceea ce privește posibilitatea adoptării bugetului la timp. Nu ar fi “nicio problemă pentru liberali dacă ne-am lua câteva săptămâni în plus pentru a revizui totul cu atenție și a pregăti bugetul 2024 în conformitate cu noile cerințe”, a declarat politicianul FDP Christoph Meyer pentru agenția de presă AFP. “După decizia Curții Constituționale Federale, ordinea de zi este de a face bugetul 2024 sigur din punct de vedere juridic”.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu