VIDEO | Europarlamentarul Cristian Terheș avertizează înainte de alegerile din 2024: “Creștinii au început să tacă! / În momentul în care scoți valorile iudeo-creștine de la bază întreaga societate ți se năruie!”

În momentul în care scoți valorile iudeo-creștine de la bază întreaga societate ți se năruie, a avertizat europarlamentarul Cristian Terheș atunci când a conferențiat la evenimentul „Vocea creștinilor”, desfășurat la Cluj-Napoca.

Europarlamentarul Cristian Terheș le-a vorbit celor prezenți despre rolul creștinului în societate în actualul context global.

„Dacă creștinii ar fi fost exact cum Biblia ne cheamă pe toți să fim, iar aici nu vorbesc de confesiune, ci de creștini, sigur lumea asta ar fi mai bună. (…) Avem o dublă obligație: față de Dumnezeu și față de societate. Obligația față de Dumnezeu o îndeplinim fiecare în funcție de confesiunea pe care o avem. Dar obligația față de societate? Pentru că se leagă de cele două și pentru că vorbeam de Apocalipsă. Aduceți-vă aminte de cuvântul din Capitolul 13 versetul 16, care vorbește în lucrarea respectivă, care silește oamenii. Știți bine ce să facă. Dar verbul principal aici este a sili. Nimic ce-i de la Dumnezeu nu silește. Pentru că dacă mergem în cartea Genezei o să vedem că în momentul în care Dumnezeu a creat raiul în mijlocul Raiului a sădit doi copaci cu fructe bune de mâncat: unul era pomul cunoașterii binelui și a răului, celălalt era pomul vieții. Și remarcați cumva poziția diferită a lui Dumnezeu față de om și a fiarei față de om. Pentru că în timp ce fiara despre care Apocalipsa ne vorbește că silește, Dumnezeu îl lasă liber pe om. Și repet segmentul acela din facere: pune doi pomi în mijlocul grădinii: stăteam și mă gândeam de ce nu i-a pus pe unul într-un capăt, iar pe altul în celălalt capăt. (…) I-a pus totuși în mijloc. Pentru că erau la o ridicare de mână: alegerea ta, libertatea ta de a alege binele și răul, implicit moartea sau viața”, a declarat Cristian Terheș.

Libertatea vine cu responsabilitate, precizează europarlamentarul Cristian Terheș.

„Un alt lucru pe care Dumnezeu L-a făcut: nu a pus gard în jurul pomului de cunoașterea binelui și răului. Nu putea să o facă. Dar ce creație ar fi fost aceea în care omul nu ar fi fost lăsat liber? Pentru că libertatea vine cu responsabilitate!  (…) Ceea ce luăm noi astăzi are la bază de fapt exact această valoare fundamentală a vieții și a libertății. Dar libertatea vine cu responsabilitate. Nu se poate una fără alta. 

Scriptura ne învață că distrugerea lumii de cel rău tot prin cuvânt se face. Dacă nu ai stăpânirea cuvintelor, sensul termenilor, foarte ușor riști să fii păcălit, înșelat, mințit. Deși legea spune un lucru, sensul cuvintelor din lege să-ți spună cu totul altceva. Și exact la asta asistăm astăzi”, a spus Terheș.   

Europarlamentarul a explicat pericolul la care se expun creștinii atunci când aleg să nu se implice în societate.

„Vă dați seama unde am ajuns astăzi, ca societate?! Noi în loc să vorbim despre ce am putea face să ajutăm societatea să treacă peste nenorocirile care au fost și-n perioada pandemiei și câte probleme sunt, să ai un job mai bine plătit, o economie prosperă, salarii, pensii, noi stăm și discutăm ce e o femeie… Pentru că totul se rezumă la limbaj! Din păcate suntem în această situație, nu o spun ca o critică la adresa creștinilor, ci ca o constatare, pentru că creștinii au început să tacă. Și au tăcut nu de azi de ieri, ci din păcate de vreo trei-patru generații. Și în primul rând au tăcut pentru că nu au avut această chemare duală pe care însuși Iisus ne-a adresat-o: dați Cezarului ce sunt ale Cezarului, dar și lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu. Cele două nu sunt în contradicție. În timp ce noi creștinii ne-am închistat cumva din viața publică în biserici, le-am făcut mari și frumoase, iar aici nu vorbesc de confesiuni, dar dacă numai zece la sută din acei creștini dacă erau și-n societate vă spun eu că societatea era mai dreaptă decât astăzi, mai prosperă. (…) Astăzi asistăm la o preluare ostilă a tuturor simbolurilor și filosofiei iudeo-creștine, care ne-a adus unde suntem astăzi. (…) Nu putem ignora faptul istoric de netăgăduit: faptul că această societate vestică pe care o tot clamăm s-a format pe valorile iudeo-creștine. În momentul în care scoți aceste valori de la bază întreaga societate ți se năruie. Și asistăm la acest lucru inclusiv la nivelul Uniunii Europene. Câtă lume știe astăzi faptul că cei care au fondat UE au fost creștini practicanți?”, a concluzionat Cristian Terheș.

YouTube player
erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu