Bundestag: Mai multă putere pentru OMS. Cine și cum a votat?

Bundestag votează în favoarea unei moțiuni a coaliției semafoarelor. AfD: Politica în domeniul sănătății trebuie să rămână la nivelul parlamentelor naționale.

Așa cum era de așteptat, Bundestagul a adoptat cu majoritate de voturi vineri, 12 mai 2023, moțiunea de consolidare a Organizației Mondiale a Sănătății. O moțiune (20/6712) a coaliției semaforizate a fost supusă la vot. Moțiunea se referea la acordarea mai multor puteri organizației, astfel încât aceasta să își poată “îndeplini pe deplin mandatul”. În perioada premergătoare votului, Epoch Times a relatat în detaliu despre conținutul tipăriturilor SPD, Verzilor și FDP. Așa cum a cerut grupul parlamentar AfD, a avut loc un vot nominal.

Aproape 20 la sută dintre parlamentari lipsesc

Din cei 736 de deputați din Bundestag, 497 au votat în favoarea moțiunii, 68 au fost împotrivă și 25 s-au abținut. 146 de deputați nu au luat parte la vot. Acest lucru corespunde unei rate de absență de aproape 20 %. Astfel, 38 din cei 206 deputați din grupul parlamentar SPD au fost absenți; cei prezenți au votat în favoarea moțiunii în general. În cazul Verzilor, 19 din cei 118 deputați nu au participat la vot, 99 au fost în unanimitate în favoarea propunerii de semaforizare. La FDP, 13 deputați au fost absenți, 79 au fost în favoarea propunerii OMS a guvernului federal.

Cea mai mare rată de absenteism a fost înregistrată de grupul parlamentar CDU. Dintre cei 146 de deputați, 50 (34%) au fost absenți. Singurul “nu” la moțiune a fost cel al lui Jens Koeppen (CDU/CSU). Koeppen făcuse deja în trecut mai multe declarații critice cu privire la diverse probleme și se abătuse astfel de la linia partidului. De exemplu, el a criticat politica energetică, precum și măsurile luate în timpul pandemiei Corona. De asemenea, a respins vaccinarea obligatorie. La sfârșitul lunii aprilie 2022, a fost singurul parlamentar CDU care a votat împotriva livrării de arme grele către Ucraina. O solicitare din partea Epoch Times privind opoziția sa față de moțiunea coaliției CDU/CSU a rămas fără răspuns până la închiderea ediției.

Scholz, Habeck, Lindner, Weidel, Wagenknecht nu votează.

Cele mai importante absențe de la votul pentru SPD au fost următoarele: Cancelarul federal Olaf Scholz, ministrul federal al sănătății Karl Lauterbach, președintele federal al SPD, Lars Klingbeil, și Carsten Schneider (comisar al guvernului federal pentru Germania de Est).

Verzii: ministrul federal al economiei, Robert Habeck, ministrul federal de externe, Annalena Baerbock, președintele federal Omid Nouripour și Claudia Roth (comisar federal pentru cultură și mass-media).

FDP: ministrul federal al finanțelor, Christian Lindner, ministrul federal al educației și cercetării, Bettina Stark-Watzinger.

CDU: fostul ministru federal al sănătății Jens Spahn, fostul ministru federal de finanțe Wolfgang Schäuble, fostul ministru federal al transporturilor Andreas Scheuer.

Stânga: Sahra Wagenknecht, președintele federal Janine Wissler.

AfD: Alice Weidel.

Donatori privați cu conflicte de interese

În discursurile lor, reprezentanții grupurilor parlamentare au lăudat în mare parte activitatea OMS și au susținut propunerea “Ampelkoalition”. Doar Dr. Christina Baum, în numele grupului parlamentar AfD, a criticat masiv propunerea. Abordarea de a crește cererile de aderare la OMS la 50 la sută până în 2030, pentru ca activitatea acesteia să fie mai puțin dependentă de donații și, prin urmare, mai puțin dependentă de influența organizațiilor private, “nu este absolut suficientă pentru a se detașa de interesele individuale ale donatorilor”.

În plus, trebuie exclus faptul că finanțarea se face în principal în detrimentul Germaniei. În prezent, Germania este cel mai mare donator. În 2020/21, Germania a plătit peste 1,26 miliarde de dolari SUA, urmată de Fundația Gates, SUA și Alianța Mondială pentru Imunizare (Gavi). “Această intervenție masivă a donatorilor globali reprezintă cel puțin un conflict de interese.

El a spus că “sugerează și mai multă corupție politică dacă, în cazul unor pandemii viitoare, oamenii care fac bani din vaccinuri finanțează o organizație care poate declara o pandemie în viitor fără control”. În cazul unei pandemii, aceasta ar însemna ca OMS să preia puterea în viitor. Atunci ar fi posibile măsuri de anvergură luate de o “organizație nelegitimată democratic”. Baum a menționat ca exemple starea de asediu și vaccinarea obligatorie.

Distrugerea democrației și suveranității

Prin urmare, decizia nu înseamnă nimic mai mult decât “o nouă erodare a democrației și a suveranității”. Ca urmare, transferul deciziilor “către organisme tot mai îndepărtate, care nu sunt alese în mod democratic și care nu pot fi trase la răspundere de către popor” ar contrazice înțelegerea generală a germanilor în ceea ce privește democrația. Ea s-a referit la o petiție adresată cancelarului Olaf Scholz (SPD), care – până vineri, 12 mai – a fost semnată de peste 350.000 de persoane “pentru a preveni tratatul pandemic prin toate mijloacele [n.r.: luni, 15 mai, peste 370.000]”. Responsabilitatea pentru politica de sănătate trebuie să rămână la nivelul parlamentelor naționale, au subliniat petiționarii, cerând “clarificări legislative” în acest sens.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu