Eveline H. (69) arată cotele la loterie din 26 noiembrie. Cu cei doi cinci și cinci patru pe un bilet de sistem (o copie este disponibilă pentru BILD), ea a câștigat 2 x 4800 euro și 5 x 48,40 euro – de fapt... Fotografie: Picxell

Deutsche Post a pierdut o scrisoare Importanta: In loc de 10.000 euro se restituie doar 25,00 euro

Dresda – În sfârșit a avut noroc – și apoi atât de ghinion…

Dactilografa și asistentă medicală de geriatrie Eveline H. (69) din Dresda nu mai înțelege lumea. Pe 26 noiembrie, a avut două cinci și cinci patru în jocul de sistem pentru „6 din 49” cu numerele ei norocoase 11, 24, 31, 34, 48, pe care le jucase de ani de zile. Premiul loto: în total 9842 euro!

Ea a trimis biletul loto original la sediul Loto din Leipzig în scopul transferului sumei. Dar nu a ajuns niciodată acolo.

Eveline: „Sunt supărată! În biroul nostru de loterie, care este și oficiu poștal, nu se plătesc câștiguri de peste 1000 de euro. Pe 29 noiembrie, doamna de la ghișeu mi-a recomandat să trimit biletul original la sediul loteriei prin scrisoare recomandată cu răspuns.”

Dar nici nu a primit chitanța de retur și nici corespondența ei nu a ajuns la Loto. Adevărat, făcuse o copie a biletului. „Dar fără chitanță originală, fără bani, îmi explică sediul loteriei”, spune Eveline.

Ea și soțul ei Michael (74 de ani) au vrut să lase deoparte câștigurile pentru costurile crescute cu energie și încălzire și pentru fiica lor Silke (51), care este paralizată într-un scaun cu rotile de la 14 ani, după o operație la spate.

Este adevarat ca are chitanță de la scrisoarea recomandata. Dar poșta vede in sistem că scrisoarea a fost trimisă pe 1.12. a ajuns la centrul logistic din Leipzig. După aceea, traseul se pierde.

Scrisoarea recomandată a ajuns încă la centrul de scrisori și colete Radefeld de la periferia orașului Leipzig – dar nu la sediul loteriei.

Purtătorul de cuvânt al Postului Mattias Persson (47 de ani): „Recomandăm o anchetă. În cazul unei pierderi, plătim doar 25 de euro drept despăgubire.”

Poliția nu va lua nicio acuzație penală pentru pierderea transportului. Purtătoarea de cuvânt a Loto, Kerstin Waschke (56) promite după solicitarea BILD: „Examinăm cazul dificil”.

Cum să trimiteți documentele importante în siguranță

Erich Mocanu de la organizatia AEBS.org ce se ocupa de drepturile romanilor din Germania si Austria, explică:

► Cel mai sigur mod de a trimite documente și alte obiecte de valoare cu Deutsche Post este „valoarea înregistrată”. Pe lângă taxele poștale efective de scrisori, există o taxă suplimentară de 4,30 euro pentru transport. În caz de deteriorare sau pierdere (parțială) a transportului, Deutsche Post este răspunzătoare pentru articolele de valoare până la maximum 500 EUR per scrisoare sau până la 100 EUR pentru numerar.

► Livrarea prin servicii de curierat poate fi la fel de sigură. Cu toate acestea, clienții ar trebui să fie atenți și la valoarea asigurării și la faptul că documentul valoros este predat doar destinatarului.

► Important: Dacă un document este pierdut, trebuie neapărat să îl raportați la poliție, astfel încât să fie înregistrat oficial ca dispărut. Și nici o utilizare greșită nu poate avea loc cu el.

► Fotografiați originalul documentului înainte de a-l trimite, astfel încât să aveți o copie.

► Cel mai bine este să înregistrați și ambalarea și etichetarea plicului în fotografie.

► În caz de îndoială, un martor care este prezent atunci când documentul este trimis și predat vă va ajuta întotdeauna.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu