Din ce în ce mai mulți prim-miniștri pentru vaccinarea generală contra corona

Dezbaterea despre vaccinarea obligatorie continuă să capete amploare. Din ce în ce mai mulți politicieni de frunte din Uniune sunt deschiși la aceasta – dar și prim-ministrul verde din Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann.

https://preprod.erichmocanu.tv/produkt/corona-test-rapid-antigen-pe-video/

În dezbaterea despre o vaccinare generală obligatorie, prim-ministrul din Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann (Verzii) a fost de partea susținătorilor. „Vaccinarea obligatorie nu este o încălcare a libertăților civile – este mai degrabă o condiție prealabilă pentru ca noi să ne recâștigăm libertatea”, a scris Kretschmann într-un articol împreună cu prim-ministrul bavarez Markus Söder (CSU) pentru „Frankfurter Allgemeine Zeitung” (FAZ) .

Söder a declarat anterior, după o ședință a consiliului de administrație al CSU, că conducerea partidului stă în spatele propunerii sale pentru o cerință generală de vaccinare. O vaccinare obligatorie parțială, propusă inițial de acesta, de exemplu pentru unele grupuri profesionale, ar crea nedreptate. Doar vaccinarea generală obligatorie este o soluție pe termen lung.

„Legea noastră fundamentală nu protejează libertatea arbitrarului”, au scris Kretschmann și Söder în „FAZ”. Urmează „mai degrabă principiul libertății în responsabilitate”. „Ne obligă să punem în greutate libertățile tuturor celor afectați și să luăm decizii pe această bază”, au declarat cei doi premieri.

Politicieni de frunte ai Uniunii deschiși la vaccinarea obligatorie

Pe lângă Söder, alți politicieni de frunte ai Uniunii au fost, de asemenea, deschiși la o cerință generală de vaccinare. Prim-ministrul Hesse Volker Bouffier (CDU) consideră că s-ar putea să nu fie posibil să se evite acest lucru pentru a ieși din „bucla permanentă” a valurilor corona mereu noi. Prim-ministrul Saxonia-Anhalt, Reiner Haseloff (CDU), a declarat: „O vaccinare obligatorie trebuie reglementată de legea federală. Dacă viitorul guvern federal prezintă un amendament corespunzător, atunci îl voi sprijini”. Prim-ministrul Schleswig-Holstein, Daniel Günther (CDU), a anunțat și el în weekend că va fi gata să facă acest pas dacă va fi necesar.

Premierul Hendrik Wüst (CDU) din Renania de Nord-Westfalia a cerut o examinare amănunțită. „Mulți oameni care au fost vaccinați solicită să nu mai fie impuse restricții, deoarece o minoritate refuză să se vaccineze. Având în vedere numeroasele întrebări ridicate de vaccinarea obligatorie, consiliul de etică ar trebui să se ocupe de vaccinarea obligatorie”.

Spahn sceptic, Lauterbach pentru asta

Pe de altă parte, prim-ministrul din Saarland, Tobias Hans, nu consideră în prezent o discuție despre o vaccinare generală obligatorie împotriva coronavirusului. Ministrul federal al Sănătății Jens Spahn (CDU) și-a reiterat, de asemenea, scepticismul cu privire la vaccinările obligatorii. Oricum, la această întrebare nu trebuie să se răspundă acum: „Nu ne va ajuta în niciun caz în următoarele patru săptămâni”.

Expertul SPD în sănătate Karl Lauterbach presupune că Germania nu mai poate evita introducerea unei cerințe generale de vaccinare în lupta împotriva pandemiei corona. El a spus pe Twitter că acum este în favoarea „vaccinării obligatorii pune capăt ororii”.

Șeful executiv al Cancelariei, Helge Braun (CDU), a exclus din nou o cerință generală de vaccinare corona în Germania. El a fost în favoarea vaccinării obligatorii în instituțiile în care grupurile deosebit de vulnerabile, cum ar fi casele de bătrâni, să fie luate în considerare și inițiate în mod legal, a declarat Braun pentru postul de radio SWR2 luni.

La Conferința prim-ministrului de săptămâna trecută, statele federale au cerut guvernului federal să introducă vaccinări obligatorii pentru toți angajații care au contact cu persoane deosebit de vulnerabile în anumite facilități precum spitale și case de bătrâni.

Sprijin larg în Bavaria

Ministrul Sănătății din Bavaria, Klaus Holetschek (CSU), consideră că este corect să vorbim despre o „obligație generală de vaccinare” și nu despre o „grup profesională specifică”. Nu ar trebui să dea impresia că un anumit grup profesional este responsabil pentru ceva. Toate acestea trebuie reglementate în guvernul federal, deci Holetschek după deliberările miniștrilor sănătății din state. Apoi vom vedea cum se poziționează țările.

În Bavaria există acum un sprijin larg pentru cererea pentru o cerință generală de vaccinare. A existat și aprobarea alegătorilor liberi și a părților din opoziție. Asociația Economiei Bavareze (vbw) a cerut o acțiune rapidă. Având în vedere „situația dramatică a infecției în mari părți ale Bavariei” și agravarea situației din spitale, „nu se poate evita o cerință generală de vaccinare”, a spus directorul general Bertram Brossardt. Trebuie implementat cât mai curând posibil și în anul curent.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu