Fara cipuri Digitale nimic nu functioneaza: von der Leyen prezinta Legea Chipurilor Digitale

  • Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat un nou Act european privind jetoanele.
  • „Trebuie să creștem radical jocul Europei în ceea ce privește dezvoltarea, producția și utilizarea acestei tehnologii cheie”, a spus ea pentru Agenda Davos.
  • Actul va permite progresul în 5 domenii cheie.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen , a anunțat un nou Act european privind Chiparea într-o adresă specială la Agenda de la Davos .

Actul, care va fi propus la începutul lunii februarie, urmărește creșterea producției de microcipuri pe continent, ca răspuns la cererea în creștere și reducerea dependenței de furnizorii din afara Europei.

„Nevoia europeană de jetoane se va dubla în următorul deceniu”, a explicat von der Leyen. „De aceea trebuie să creștem radical jocul Europei în ceea ce privește dezvoltarea, producerea și utilizarea acestei tehnologii cheie”.

YouTube player

Progres în 5 domenii cheie

Cota de piață globală a semiconductorilor a Europei este astăzi de doar 10%, a explicat președintele von der Leyen. Majoritatea proviziilor provin de la câțiva producători din afara continentului, a spus ea.

„Până în 2030, 20% din producția mondială de microcipuri ar trebui să fie în Europa”, a spus von der Leyen. „Țineți cont de faptul că producția mondială în sine se va dubla. Aceasta înseamnă că se va multiplica de patru ori producția europeană de astăzi”.

Și acest nou act va permite progresul în 5 domenii cheie, a explicat ea:

1. Capacitate consolidată de cercetare și inovare în Europa

2. Asigurarea liderului european în proiectare și producție

3. Adaptarea regulilor privind ajutoarele de stat pentru a permite sprijinul public – pentru prima dată – pentru unități de producție europene, de primă calitate.

4. Capacitate îmbunătățită de a anticipa și de a răspunde lipsurilor și problemelor de aprovizionare din zonă

5. Sprijin pentru companii mai mici, inovatoare.

YouTube player

Piața globală de cipuri

Majoritatea furnizării de microcipuri a Europei care provine din afara continentului reprezintă o „dependență și incertitudine pe care pur și simplu nu ne putem permite”, a explicat von der Leyen.

Piața globală a microcipurilor – sau a semiconductorilor – a fost aruncată în lumina reflectoarelor în ultimele luni, deficitele afectând fabricarea de produse de încredere pe tot globul.

Oferta s-a luptat să țină pasul cu cererea , mai ales că pandemia a crescut nevoia de produse de înaltă tehnologie necesare pentru a permite lucrul de la distanță. Dar răspunsul necesită timp, a declarat David Yoffie, profesor la Harvard Business School, pentru Wired .

„Este nevoie de aproximativ doi ani pentru a construi o nouă fabrică”, a spus Yoffie. „Și fabricile au devenit mult mai mari, mult mai scumpe și mult mai complicate.”

Problemele lanțului de aprovizionare au agravat, de asemenea, provocările de producție, costurile de expediere a produselor în întreaga lume crescând brusc de la începutul pandemiei de COVID-19.

Și este puțin probabil ca situația să se rezolve rapid – Intel a avertizat în iulie anul trecut că penuria ar putea dura un „an sau doi”.

Acesta este, se pare, răspunsul Europei.

sursa: weforum

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu