Formularul de Localizare a Pasagerului – Ce este si cum se completeaza incepand cu 20 Decembrie

Ce este Formularul de Localizare a Pasagerului (PLF), documentul care va fi completat obligatoriu de toți cei care intră în țară după data de 20 decembrie 2021. Ce informații conține documentul și unde va trebui completat.

BUCUREȘTI, 15.Dec. -Guvernul aprobă astăzi, 15 decembrie 2021, formularul obligatoriu de călătorie PLF, care devine obligatoriu începînd cu data de 20 decembrie 2021. El trebuie completat de toți cei care vin în România, indiferent de mijloacele de transport cu care se deplasează.Premierul României, Nicolae Ciucă, a declarat că, din 20 decembrie, toate persoanele care vin în România trebuie să completeze formularul digital, document folosit în 18 state UE deja.

Ce este Passenger Locator Form (PLF)

Formularul de localizare a pasagerului – Passenger Locator Form (PLF) – a fost implementat în mai multe state europene, fiind folosit, de exemplu, de românii care au mers în această vară în vacanță în Grecia sau în Italia.Potrivit platformei euplf.eu, formularele de localizare a pasagerilor (PLF) sunt folosite de autoritățile de sănătate publică pentru a facilita urmărirea contactelor în cazul în care călătorii sunt expuși COVID în timpul călătoriei lor cu avionul, cu trenul, cu vaporul, cu autobuzul sau cu mașina personală.Informațiile pe care călătorii le completează în acest document pot fi folosite de autoritățile de sănătate publică din țările de destinație pentru a-i contacta rapid.De asemenea, țările care implementează acum PLF permit prezentarea acestui document atât pe hârtie, cât și în format digital, prin utilizarea unui formular digital unic european de localizare a pasagerilor (EU digital Passenger Locator Form – dPLF).

Mod de completare a formularului de călătorie PLF

Pentru a completa formularul de călătorie PLF, trebuie, pentru început, să selectați țara de destinație și mijlocul de transport cu care veți călători. Astfel, în funcţie de răspuns, pentru ţările care au propriul sistem PLF, site-ul PLF european vă redirecţionează către site-ul naţional.Înregistrarea se va face pe baza unei adrese de e-mail și a unei parole valide, după care veți primi un e-mail de confirmare la adresa de poștă electronică furnizată.Este necesară înregistrarea cu o adresă de e-mail şi cu o parolă valide, după care veţi primi un e-mail de confirmare la adresa de e-mail furnizată.

Ce date trebuie completate în PLF

Informații despre mijlocul de transport și călătorie

  • 1.Informaţii personale
  • 2.Informaţii de contact
  • 3.Informații despre adresa permanentă
  • 4.Cazare anterioară
  • 5.Adresă temporară
  • 6.Însoțitori de călătorie
  • 7.Persoane de contact în caz de urgență

Datele personale din formular sunt stocate timp de două săptămâni, apoi sunt distruse ”în mod ireversibil”.

Formularul obligatoriu de călătorie PLF va putea fi completat digital pe platforma plf.gov.ro, dezvoltată de STS.

Ciucă spune că, prin intermediul formularului obligatoriu de călătorie PLF se vor eficientiza anchetele epidemiologice și Direcțiile de Sănătate Publică vor putea identifica și lua legătura mai ușor cu persoanele care au intrat în contact în timpul călătoriei cu un cetățean infectat.

Formularul poate fi completat electronic accesând site-ul plf.gov.ro, urmând a fi completat și prezentat la intrarea în țară personalului autorizat din punctele de trecere a frontierei.

Ciucă a explicat că datele completate în formular sunt accesate doar de angajații autorizați ai DSP și pot fi folosite strict cu scopul desfășurării anchetelor epidemiologice.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu