Inflația din Germania crește la un nou record, 10,4 la suta

Prețurile din Germania au crescut și mai repede în octombrie decât în ​​lunile precedente. Potrivit calculelor Oficiului Federal de Statistică, rata inflației pentru luna octombrie a fost de 10,4 la sută. În septembrie, inflația a fost de 10,0 la sută.

De asemenea, mâncarea devine din ce în ce mai scumpă

Inflația este în două cifre pentru a doua lună consecutiv. Viața devine din ce în ce mai scumpă pentru oamenii din Germania decât oricând din anii 1950. Acest lucru se datorează în primul rând creșterii puternice a prețurilor la energie . Dar și mâncarea devine din ce în ce mai scumpă.

„Principalele motive pentru inflația ridicată sunt încă creșterile enorme ale prețurilor la produsele energetice. Dar, de asemenea, observăm din ce în ce mai mult creșteri ale prețurilor pentru multe alte bunuri și servicii”, a declarat Georg Thiel, președintele Oficiului Federal de Statistică.

Prețurile la produsele energetice – inclusiv gazul, electricitatea și combustibilii – au fost așadar cu 43 la sută peste nivelul din aceeași lună a anului trecut. Prețurile energiei au crescut mai ales pentru consumatorii privați (plus 55 la sută). Doar gazele naturale au fost cu aproape 110% mai scumpe comparativ cu octombrie 2021.

Pachetele de ajutor sunt menite să reducă inflația

Guvernul federal încearcă să atenueze povara inflației cu pachete de ajutor enorm de scumpe . S-a hotărât, printre altele, introducerea unei frâne de preț a gazelor și energiei electrice. În decembrie, guvernul federal dorește să preia o singură dată avansul pentru gaz și termoficare.

Prețurile la alimente au crescut cu peste 20% față de an, grăsimile și uleiurile și produsele lactate, cum ar fi untul, crescând deosebit de puternic. 

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu