Decizia Senatului: scădeți temperatura camerei, opriți apa fierbinte, stingeți luminile! Va fi frig și întuneric la Berlin erichmocanu.tv

Ajutor de urgență pentru gaz și termoficare: ce înseamnă asta

Joi, Bundestagul a decis cu privire la un ajutor de urgență în valoare de miliarde pentru clienții de gaz și termoficare. Este intenționat ca o măsură de legătură până la intrarea în vigoare a frânei prețului gazului. Acest lucru ar trebui să intre în vigoare din martie, dar guvernul federal ia în considerare să o aducă până în februarie.

Consiliul Federal urmează să dea aprobarea pentru ajutor de urgență lunea viitoare, într-o sesiune specială. Guvernul federal se așteaptă la costuri de nouă miliarde de euro. Deputatul fracțiunii SPD Matthias Miersch a spus că scutirea ar trebui să fie impozitată pentru venituri foarte mari. Potrivit proiectului de lege, cei care trebuie să plătească suprataxa de solidaritate trebuie să plătească impozit pe deducere.

Cum funcționează avansul

În termeni concreti, așa-numiții consumatori finali ai consumatorilor de gaze naturale și de căldură din conducte vor fi scutiți de plata avansului din decembrie. Acest lucru se aplică, de exemplu, proprietarului unic al unei singure case care are un contract de furnizare directă de gaze cu un furnizor, dar și întreprinderilor mici și mijlocii. Suma scutirii trebuie creditată.

Baza de calcul este relativ complicată. Valoarea rambursării se determină prin înmulțirea cu o doisprezece parte din consumul estimat de utilitate în septembrie cu prețul kilowatt-oră valabil în decembrie. Conform calculelor portalului de comparație Verivox , economiile din decembrie pentru o familie într-o casă terasată cu un consum anual de 20.000 de kilowați-oră sunt de așteptat să fie în jur de 300 de euro.

Facturarea are loc automat

Compensarea are loc automat, potrivit unei scrisori a cancelarului Olaf Scholz (SPD) către membrii grupului parlamentar al SPD. În cele mai multe cazuri, ajutorul de urgență corespunde cuantumul scutirii de la frâna planificată a prețului gazului pentru aproximativ trei luni.

Este dat un exemplu: O familie de patru persoane a plătit un avans lunar de 100 de euro pentru consumul de gaze direct cu furnizorul pentru un contract vechi. Creșterea semnificativă a prețului a fost de multe ori deja făcută anul acesta, astfel că în decembrie ar trebui plătiți 275 de euro ca o nouă plată în avans. Dacă acest nou avans mai mare este acum renunțat complet timp de o lună, familia va fi scutită cu 275 de euro în decembrie.

Cum arată pentru chiriași

Chiriașii de multe ori nu au o relație contractuală directă cu utilitățile, dar proprietarii sunt în mare parte clienți ai utilităților publice. În schimb, chiriașii plătesc plăți lunare în avans proprietarilor lor. Costurile de încălzire sunt apoi calculate în final de către proprietar în factura de utilități pe baza consumului real . Prin urmare, creșterile de preț din acest an vor fi facturate chiriașilor doar în anul următor prin intermediul unei plăți suplimentare.

Majoritatea proprietarilor vor crește în curând plățile anticipate, potrivit scrisorii lui Scholz. Cu toate acestea, ar putea exista plăți suplimentare considerabile în factura la încălzire anul viitor. Prin urmare, proprietarii ar trebui să transmită chiriașilor ajutorul de urgență pentru factura de utilități din 2023, astfel că plata suplimentară va fi mai mică.

Dacă proprietarul a crescut deja?

În plus, sunt planificate reglementări speciale. Potrivit scrisorii Scholz, unii chiriași au primit deja o creștere semnificativă a plăților în avans de la proprietar în acest an. Pentru ei se aplică că ar putea reduce avansul prin majorarea din decembrie. „Aici, chiriașul trebuie să ia măsuri directe și să reducă avansul”. Restul scutirii de la ajutorul de urgență îi va beneficia prin factura de serviciu anul viitor.

Proiectul de lege prevede că chiriașii urmează să fie informați în decembrie cu privire la măsura scutirii proprietarului de costurile cu gazul natural sau cu furnizarea de căldură.

Potrivit Ministerului Economiei, în cazul în care clienții și-au schimbat furnizorul, ar trebui să se aplice următoarele: Noul furnizor preia prognoza de consum a furnizorului anterior, care a furnizat acest racord de gaz pentru locatarul sau proprietarul anterior. Această prognoză poate fi utilizată pentru a calcula scutirea pe baza clientului anterior de gaz pentru acest apartament.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu