Modificări legislative în august 2021: amprentă obligatorie în persoană, filtru de încărcare și multe altele

erichmocanuTV te informează despre toate legile noi ce apar din August in Germania

Carte de identitate numai cu amprente

Cardurile de identitate care sunt solicitate începând cu 2 august 2021 nu mai pot conține doar două amprente, ci trebuie. Deoarece nu mai este necesară opțiunea anterioară pentru deținătorii cărții de identitate. Când se face cererea, amprentele sunt preluate folosind un scaner de amprente la autorități și sunt stocate ulterior pe cipul de pe cartea de identitate.

Bonus de 100 euro pentru petrecerea timpului liber pentru copii pentru familii

Familiile cu venituri mici primesc o sumă unică de 100 EUR ca așa-numitul bonus de agrement pentru copii pentru fiecare copil care este încă minor până în august 2021 și care este plătit pentru alocația pentru copii. O altă condiție prealabilă este ca familia să primească cel puțin unul dintre următoarele beneficii:

 • Alocație pentru copii
 • Beneficiul de locuință
 • Asistență socială conform capitolului al treilea al cărții a XII-a a Codului social (SGB XII)
 • Securitate de bază conform cărții II din Codul social (SGB II)
 • Beneficii conform Legii privind beneficiile solicitanților de azil (AsylbLG)
 • Prestații în cadrul sprijinului suplimentar pentru subzistență conform legii privind compensațiile sociale în temeiul Legii pensiilor federale (BVG)

Familiile care primesc alocații pentru locuință sau sprijin pentru subzistență (asistență socială conform SGB XII) și care nu primesc alocație pentru copii în același timp trebuie să depună o cerere. În toate celelalte cazuri, plata trebuie efectuată automat.

Bonusul pentru petrecerea timpului liber pentru copii este destinat să le permită copiilor să profite de ofertele de vacanță și activități de petrecere a timpului liber și să recupereze ceea ce a fost ratat din cauza restricțiilor legate de coroană.

Termenul limită pentru depunerea declarațiilor fiscale prelungit până la sfârșitul lunii octombrie

Termenul limită pentru depunerea declarației de impozitare pe 2020 a fost prelungit și anul acesta. Declarația impozitului pe venit pentru anul precedent nu trebuie să fie primită de către biroul fiscal până în august. În schimb, termenul limită din acest an este 31 octombrie 2021. Când pregătiți declarația fiscală cu ajutorul unui consilier fiscal sau al unei asociații de ajutor pentru impozitul pe venit, este chiar doar 31 mai 2022.

Egalizarea pensiilor pentru companii sau planuri de pensii private s-a schimbat

După divorț, egalizarea pensiei este destinată să compenseze drepturile dobândite de soți în timpul căsătoriei, în special la prestațiile de pensionare. Cu toate acestea, anumite drepturi sunt excluse din schema de egalizare deoarece le lipsește așa-numita maturitate de egalizare. Secțiunea 19 din Legea de egalizare a pensiilor stabilește care sunt acestea.

Începând cu luna august, nu va exista scadență de egalizare nici măcar pentru drepturile dintr-un plan de pensii al companiei sau un plan de pensii privat, a cărui valoare actuală netă și, prin urmare, valoarea de egalizare, s-a modificat după încheierea căsătoriei datorită plăților efectuate către fostul soț care este obligat să despăgubească. Cu toate acestea, condiția prealabilă este ca partenerul îndreptățit la egalizare să solicite excluderea dreptului la egalizare în caz de divorț.

Legea privind circulația rutieră reglementează conducerea complet autonomă pentru prima dată

Alte modificări ale Legii traficului rutier care reglementează conducerea autonomă au intrat în vigoare la 28 iulie 2021. Ultimele modificări în această direcție au fost făcute în 2017 pentru conducerea foarte automată în conformitate cu nivelul 3. Direcția, frânarea, pornirea, menținerea benzii și a vitezei sunt automate. Cu toate acestea, șoferii trebuie să fie gata oricând să preia controlul sistemului din nou.

Noile reguli determină modul în care vehiculele de nivel 4 au voie să participe la traficul rutier public din Germania. Cu acestea, sistemul preia ghidarea completă a vehiculului. În acest sens, vehiculele sunt considerate complet automatizate. Sistemul conduce vehiculul chiar dacă șoferul nu reacționează, de exemplu conducându-l pe umărul dur. Mai presus de aceasta, există doar nivelul 5, în care ocupanții devin pasageri puri.

Conducerea complet automată este acum permisă în următoarele cazuri:

 • Transfer de la A la B.
 • Persoane care se deplasează (autobuze care călătoresc pe un traseu specificat)
 • Transport Hub2Hub (de exemplu, între două centre de distribuție)
 • Oferte orientate spre cerere în perioadele de vârf
 • transportul de persoane și / sau mărfuri pe primul sau ultimul kilometru
 • Vehicule dual-mode, cum ar fi B. Parcare cu valet automat (AVP)

În plus, sunt reglementate cerințele pentru licența de funcționare și cerințele tehnice ale vehiculului, cum ar fi sistemul prescris pentru prevenirea accidentelor. În cazul unui prejudiciu inevitabil al intereselor legale, acest lucru trebuie să ofere protecției vieții umane cea mai mare prioritate. Dacă mai multe vieți umane sunt inevitabil puse în pericol, nu trebuie să existe alte ponderări bazate pe caracteristicile lor personale, cum ar fi vârsta lor. Proprietarii și producătorii sunt, de asemenea, obligați să mențină siguranța rutieră și compatibilitatea cu mediul, să încheie o asigurare obligatorie extinsă și să stocheze o cantitate mare de date de conducere.

 

 

Obligația de navigație cu taxiul, noile forme de transport și colectarea datelor

Datorită Legii privind transportul de călători modificată, taxiurile trebuie să aibă un dispozitiv de navigație actualizat începând cu 2 august 2021. Cu toate acestea, testul anterior de cunoștințe locale pentru noii șoferi de taxi nu mai este aplicabil. Cu toate acestea, navigarea GPS obligatorie există indiferent dacă un șofer de taxi a trecut-o. Ceea ce este încă neclar este proiectarea certificatului de cunoștințe de specialitate acum prevăzut pentru transportul de pasageri.

În plus față de formele anterioare de transport, transport regulat, închiriere de mașini și taxiuri, există două noi forme de transport, și anume serviciul regulat la cerere și transportul la cerere. Primul este destinat să permită furnizarea transportului public local la prețuri reduse prin comandă la cerere. Acesta din urmă permite colectarea de autoturisme la nivelul companiei prin intermediul unei mașini, comparabilă cu un „taxi comun”, dar cu următoarea diferență. Mai mulți pasageri de-a lungul unei rute de transport ar trebui să poată utiliza în comun un vehicul controlat de un șofer angajat în cazul traficului la cerere. Comenzile dvs. de transport sunt de obicei pachetate prin intermediul unei aplicații. Pentru a proteja industria taxiurilor, sunt prevăzute restricții pentru traficul la cerere,precum obligația de a reveni fără întârziere la sediul companiei sau într-o altă locație de depozitare.

În plus, Legea privind transportul de călători obligă companiile să furnizeze treptat date privind mobilitatea, cum ar fi rutele, ratele de ocupare și întârzierile din septembrie – și, în unele cazuri, în timp real. Pe lângă autorități, și alte companii private ar trebui să aibă acces la date. Acest lucru este destinat în special dezvoltării sistemelor inteligente de transport.

Noi obligații privind protecția drepturilor de autor pentru YouTube & Co.

Legea privind furnizorii de servicii pentru drepturi de autor, care pune în aplicare Directiva UE privind drepturile de autor, va intra în vigoare în luna august. Scopul este o mai bună protecție a drepturilor de autor pe internet. În special, rezultatul este obligația de a încărca filtre pentru platformele cu conținut generat de utilizatori. Acestea ar trebui să împiedice automat încărcarea de la început a conținutului protejat prin drepturi de autor pentru a vă proteja împotriva propriilor revendicări. Excepțiile permise se aplică fragmentelor video și audio cu o lungime de până la 15 secunde, pentru textele cu lungimea de până la 160 de caractere și pentru graficele cu dimensiunea de până la 125 kilobyți atunci când sunt utilizate în scopuri necomerciale.Alte măsuri de precauție pentru a proteja operatorul de revendicările drepturilor de autor sunt negocierea licențelor cu deținătorii drepturilor și eliminarea conținutului atunci când este detectat și împiedicarea încărcării acestuia din nou.

Anumiți furnizori de servicii trebuie să ia aceste măsuri, deoarece privilegiul anterior al furnizorului nu se mai aplică acestora. Acest lucru necesită, în esență, acțiuni numai atunci când se face referire la conținut ilegal. Pentru a se apăra împotriva revendicărilor privind drepturile de autor, factorul decisiv este dacă un furnizor de servicii a luat măsurile de precauție menționate anterior împotriva încălcării drepturilor de autor. Aceasta este însoțită de protecția drepturilor titularilor de drepturi la informații față de furnizorii de servicii.

Nu este încă pe deplin clar ce furnizori de servicii sunt acoperiți de acest lucru. Furnizorii de servicii afectați sunt, în general, determinați de următoarele criterii:

 1. Scopul principal este exclusiv sau cel puțin și stocarea unei cantități mari de conținut protejat prin drepturi de autor încărcat de terți și punerea acestuia la dispoziția publicului
 2. organizează acest conținut
 3. să promoveze conținutul în scopul obținerii unui profit și
 4. concurați cu servicii de conținut online pentru aceleași segmente de public

Legiuitorul a numit numărul de 13 platforme care ar trebui incluse. Probabil că aceasta include Google, YouTube, Vimeo, Facebook, Instagram, Twitter și Pinterest, precum și șase platforme mai mici. Excepții se aplică diferitelor modele de platforme, cum ar fi enciclopedii online non-profit, cum ar fi B. Wikipedia, platforme de dezvoltare și distribuție pentru software open source. B. GitHub, piețe online și servicii cloud care permit utilizatorilor să încarce conținut pentru propria utilizare.

Alocații mai mari pentru BAföG și BAB

Pentru noii beneficiari BAföG, unele sume semnificative se vor schimba în august. Pentru alți destinatari cărora li s-a acordat deja BAföG pentru perioade înainte de 1 august 2021, următoarele modificări se vor aplica începând cu octombrie 2021.

Pentru pensia de orfan și indemnizația de orfan pentru cursanții care frecventează școli profesionale și clase de școală tehnică a căror frecvență nu necesită o formare profesională finalizată, se va aplica în viitor o indemnizație lunară de 210 euro în loc de 200 de euro. Pentru ceilalți stagiari este de 150 de euro pe lună în loc de 145 de euro.

Alocația lunară pentru a evita dificultățile nejustificate va fi în viitor de 305 euro în loc de 285 euro.

În viitor, părinții căsătoriți sau într-un parteneriat civil vor fi scutiți de venitul lunar al părinților, dacă nu sunt separați definitiv, de la 2.000 EUR în loc de 1.890 EUR. Din venitul fiecărui părinte în alte cazuri, precum și din venitul soțului sau partenerului stagiarului, acesta este de 1.330 de euro pe lună în loc de 1.260 de euro anterioare. Scutirile fiscale sunt majorate cu 665 de euro pe lună în loc de 630 de euro pentru soțul sau partenerul beneficiarului de venit care nu se află într-o relație părinte-copil cu stagiarul. Pentru copiii beneficiarului de venit și pentru ceilalți dependenți ai beneficiarului de venit conform legislației civile, taxa lunară este de 605 euro în loc de 570 euro.

Beneficiarii împrumutaților BAföG sunt, în general, eliberați de obligația de a rambursa dacă venitul lor lunar nu depășește suma de 1.330 EUR în loc de 1.260 EUR anterioare cu cel puțin 42 EUR. Pentru persoanele căsătorite sau parteneri, această sumă crește cu 665 euro și pentru fiecare copil cu 605 euro. Adică cu 35 de euro mai mult decât înainte.

Chiar și cu alocația pentru formare profesională (BAB), sume semnificative pentru primirea sa se modifică. În cazul în care un stagiar nu poate ajunge la unitatea sa de pregătire de la casa părinților sau a unuia dintre părinți într-un timp rezonabil, o sumă suplimentară de 709 euro în loc de 669 euro anterior, în plus față de venitul credibil al părinților sau al soțului său sau partenerul rămâne liber în această privință.

Persoanele cu dizabilități au mai multe venituri

Persoanele cu dizabilități au dreptul la alocații mai mari pentru veniturile pe care le obțin în timpul unei măsuri într-un atelier recunoscut pentru persoanele cu dizabilități sau de la un alt furnizor de servicii, în conformitate cu secțiunea 60 din cartea IX din Codul social. Până la 3.637 € în loc de 3.431 € pe lună sunt scutiți de venitul părinților. Din venitul unui părinte văduv sau, în cazul părinților despărțiți, din venitul părintelui cu care locuiește persoana cu handicap – fără a lua în considerare venitul celuilalt părinte – în viitor va fi de până la 2.266 EUR pe lunar în loc de 2.138 € pe lună. Această sumă se va aplica și pe venitul soțului sau partenerului în viitor.

Plată mai mare pentru pregătirea aspiranților de pictori și lacuri

Pentru stagiarii din domeniul vopsitoriei și lăcuirii, începând cu luna august se vor aplica noi linii directoare pentru remunerarea instruirii. Apoi trebuie să fie de cel puțin 710 euro în primul an de ucenicie, 780 euro în al doilea an de ucenicie și 945 euro în al treilea an de ucenicie.

Salarii minime mai mari pentru pietrari și sculptori de piatră

În plus față de ucenicii din meseria de piatră și sculptură în piatră, noile salarii minime se aplică și călătorilor. Pentru cursanții din primul an de ucenicie este de 850 de euro, în al doilea an de formare 950 de euro, iar pentru cursanții din al treilea an de ucenicie este de 1.100 de euro. Pentru salariați se aplică un salariu minim de 12,85 euro pe oră.

Modificări și noi reglementări de formare profesională

Există schimbări în pregătirea pentru viitorii fabrici de bere și maltași, coafori, mecanici interiori ai vehiculelor și tehnicieni în electronică pentru automatizarea și tehnologia sistemelor sau pentru tehnica mașinilor și a unităților și tehnicienilor în electronică informațională.

Pentru fabricanții de bere și malters, modificările conduc în primul rând la o schimbare de la sistemul de examinări intermediare și finale la examenul final extins. Termeni mai moderni sunt folosiți în comerțul cu coafura. Și în cazul meseriilor electrice manuale, ca și în profesiile menționate mai sus, sunt luate în considerare în special efectele digitalizării asupra activității profesionale.

Cu tehnicianul electronic pentru integrarea sistemelor de construcții, există, de asemenea, o nouă ocupație de formare, ale cărei reglementări de formare sunt acum în mare măsură în vigoare.

Două boli profesionale nou recunoscute

Cancerul pulmonar datorat fumului pasiv și osteoartrita de șold poate fi recunoscut în viitor ca boli profesionale. Cerințele mai precise pentru acest lucru sunt în fiecare caz:

 1. Tabloul clinic îndeplinește diagnosticul de cancer pulmonar
 2. A fost expus la fum intensiv pasiv la locul de muncă de mulți ani și
 3. nu a fumat niciodată activ sau cel mult până la 400 de echivalente de țigară
 1. Tabloul clinic îndeplinește diagnosticul de coxartroză
 2. Ridicarea sarcinilor care cântăresc cel puțin 20 de kilograme de cel puțin zece ori pe zi în timpul vieții profesionale și
 3. Greutatea totală a încărcăturilor deplasate în timpul vieții este de cel puțin 9.500 de tone

În cazul unei boli profesionale recunoscute, asigurarea legală pentru accidente oferă beneficii, de la îngrijiri medicale până la pensie.

Glifosatul a fost în curând interzis, în special pentru uz privat

Potrivit Ministerului Federal al Agriculturii, utilizarea erbicidelor cu ingredientul activ glifosat, care este considerat cancerigen, trebuie interzisă în sectorul privat, înainte de recoltare, în zonele de protecție a apei, pe terenurile de joacă și pe terenurile de sport și în parcuri până cel târziu în august. Glifosatul se găsește printre produsele cu numele de marcă Roundup, printre altele. Agenții care conțin glifosat sunt aprobați în întreaga UE până la sfârșitul anului 2023.

Cerințe suplimentare pentru creșterea animalelor de fermă

Începând din august, proprietarii de porci vor trebui să ofere animalelor lor confort suplimentar. Acest lucru reiese din ordonanța privind bunăstarea animalelor și creșterea animalelor de fermă.

Conform regulamentului, porcii trebuie să aibă deja suficient material pentru a se putea bucura de ei. Din august, acest lucru trebuie să fie și organic și bogat în fibre. Agresivitatea în grup sau disputele dintre înțărcători trebuie în viitor reduse la minimum prin măsuri adecvate. Acest lucru se datorează faptului că separarea de scroafa mamă după înțărcare este asociată cu un stres crescut.

Un control mai bun al HFC-urilor

Agenții frigorifici din sistemele de răcire și combustibilii din spray-uri se bazează în continuare pe hidrocarburi parțial fluorurate, cunoscute sub numele de HFC sau gaze F. Spre deosebire de predecesorii lor, CFC și HCFC, care au fost deja interzise, ​​HFC nu deteriorează stratul de ozon. Dar acestea sunt de până la trei ori mai dăunătoare pentru climă decât dioxidul de carbon. Prin urmare, acestea vor fi înlocuite treptat în UE până în 2030. Prin urmare, există deja un sistem de cote pentru HFC în Uniune.

Cu toate acestea, restricțiile duc la importuri ilegale și la traficul pe piața neagră. O modificare a Legii cu privire la produsele chimice care va intra în vigoare în august are scopul de a preveni acest lucru prin prescrierea unor cerințe de informații mai stricte pentru toți participanții la lanțul de aprovizionare. Acest lucru ar trebui, de asemenea, să faciliteze stabilirea dacă gazele F sunt comercializate legal sau ilegal.

Consolidarea Germaniei ca locație pentru investitori

Legea privind localizarea fondului, care se va aplica începând cu 2 august, are ca scop să facă Germania mai atractivă din punct de vedere economic pentru investitori. Acest lucru ar trebui să îmbunătățească normele de reglementare și fiscale, dar să pună în aplicare și legislația UE. Modificările specifice includ:

 • Taxele de administrare pentru fondurile de capital de risc sunt scutite de TVA.
 • Reducerea birocrației în administrarea fondurilor prin eliminarea cerinței de formă scrisă și activarea rapoartelor electronice către BaFin
 • Schemele de participare a angajaților care sunt mai atractive din punct de vedere fiscal sunt destinate să beneficieze întreprinderile în special prin creșterea sumei maxime fără taxe de la 360 EUR pe an la 1.440 EUR.
 • Aprobarea fondurilor deschise pentru infrastructură, care sunt destinate să permită investitorilor mici, în special, să investească în proiecte de infrastructură
 • Reguli pentru ofertele de investiții înainte de comercializare pentru a identifica interesele potențialilor investitori într-un stadiu incipient
 • Extinderea activelor permise pentru fonduri speciale de investiții pentru a include valori criptografice
 • Noi reguli de transparență pentru gestionarea riscurilor de durabilitate
Andrea Schmidt