Germania: Romania nu este pe lista tarilor infectate cu Corona

Așa cum am anunțat si in articolul “Obligația testului Corona pentru călătorii care se întorc în Germania din august” Guvernul federal a decis vineri 30.07.2021 regurile pentru cei ce vin începând cu 1.August in Germania.

Începând de mâine 1.August 2021, fiecare cetățean ce vine in Germania dintr-o tara de pe lista RKI, este obligat sa se înregistreze pe platforma digitala si sa anunțe intrarea sa in Germania.

Pe lângă înregistrarea digitala, cetățenii trebuie sa dovedească ca sunt Vaccinați, Însănătoșiți sau Testați.

Următorul pas, este de a intra in Carantina pentru minim 10 Zile, cu obținea de a se testa din nou in a 5-a zi pentru a părăsi Carantina mai devreme.

Persoanele ce vin din o tara ce este pe lista Roșie sau Tara cu variante de Corona, nu pot părăsi carantina doar după 14 zile chiar daca sunt Vaccinați.

zi pot face al doilea test.

In lista RKI actualizata pe 30.07.2021 Romania nu exista!

Ce înseamnă asta pentru cei ce pleacă din Romania in Germania?

Atâta timp cat Romania nu este pusa pe lista RKI, este foarte bine pentru acești cetățenii. Nu este nevoie de nici una din cerințele Guvernului.

ATENTIE: Lista RKI se poate schimba de la o zi la alta si Regula menționată mai sus se aplica tuturor cetățeniilor indiferent ca vin cu avionul, Trenul, Vaporul, Mașina sau cu Bicicleta!

vezi decizia guvernului federal: aici

Andrea Schmidt