Presedintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier: Propune un an de muncă neplătită, în folosul statului

“Avem nevoie de noi modele în care să putem aduce tineri şi bătrâni în dialog şi să exersăm convingerea că trebuie să fim prezenţi şi pentru ceilalţi”, a declarat Steinmeier pentru postul de stat ARD.

Propunerea a fost determinată de îngrijorarea sa că societatea are nevoie de un sentiment reînnoit al coeziunii, a explicat preşedintele german.”Rămân la convingerea mea: va fi dificil dacă nu ne creăm oportunităţi de a practica simţul comunităţii”.

În această vară preşedintele Steinmeier a iniţiat o dezbatere despre un an obligatoriu de serviciu în folosul comunităţii, propunere care a stârnit multe critici. Tinerii, în special, resping caracterul său obligatoriu.

De la început i-a fost clar că “aceasta nu este o idee care se va lansa de la sine”, a recunoscut preşedintele german.

Steinmeier: “Nu vor munci doar tinerii”

În ceea ce priveşte criticile din partea tinerilor, el a subliniat:”În mod deliberat nu am propus-o doar tinerilor”.

În opinia lui Steinmeier, nu este obligatoriu nici ca perioada de serviciu să fie de un an. Singurul lucru care este important ca “toţi să facă o dată în viaţă lor ceva pentru alţi oameni care le sunt străini”.

Acest lucru se aplică şi persoanelor în vârstă, a spus preşedintele, adăugând că este deschis la sugestii alternative.”Dacă există idei mai bune decât cele ale perioadei obligatorii, sunt bucuros să le discut. Singurul lucru pe care nu îl vreau este ca această dezbatere să se încheie din nou fără să se întâmple nimic”. 

Steinmeier: “Trebuie să apărăm democrația”

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a cerut săptămâna trecută, poporului german, să lupte pentru valorile democratice, informează dpa.

“Trebuie să ne protejăm şi să ne apărăm democraţia, trebuie să ne protejăm mai bine, atât pe plan extern, cât şi pe plan intern. Nu trebuie să permitem ca democraţia noastră şi instituţiile sale să fie slăbite şi subminate de duşmanii democraţiei!” a declarat preşedintele Steinmeier la o ceremonie organizată la Munchen pentru a marca aniversarea vârstei de 90 de ani a Charlottei Knobloch, relatează Agerpres. 

sursa: stiridiaspora.ro

stiridiaspora.ro