Sparkasse Augsburg vrea să economisească energie cu îmbrăcăminte: băncile din regiune sunt surprinse

Nu în blugi, dar cu o vestă este ok: Stadtsparkasse Augsburg scade temperatura camerei pentru a economisi energie – și, prin urmare, relaxează reglementările vestimentare. Cu toate acestea, anunțul a stârnit uimire în rândul băncilor din regiune.

Economisirea pe de o parte, relaxarea pe de altă parte – la Sparkasse Augsburg, angajaților li se va permite pe viitor să se îmbrace mai lejer decât statul „reglementărilor tradiționale stricte în materie de îmbrăcăminte”, a anunțat banca într-un comunicat de presă. O parte a soluției de compromis este că, în viitor, femeile vor avea voie să poarte pantofi cu vârful închis în loc de tocuri.

„Nimeni nu va sta în jur într-un pulover zdrențuit”

„Dar nimeni nu va sta într-un pulover zdrențuit”, se spune. Pălăriile și jachetele din lână sunt încă tabu – chiar dacă camerele de la Sparkasse Augsburg sunt încălzite doar la 19 grade sau coridoarele și foaierele rămân complet neîncălzite.

Pentru aceasta poate fi purtată o vestă caldă, iar pentru femei se poate concepe o „eșarfă de înaltă calitate, drapată elegant”, potrivit unei purtătoare de cuvânt. „Nu te poți plimba prin bănci ca și cum ai fi în drum spre un turneu de surfing”, explică ea.

Raiffeisenbank: Comanda liberă de ani de zile

Albert Griebl, președintele districtual al băncilor Raiffeisen din Bavaria de Jos , a fost uimit de anunțul: „În mod sigur, îmbrăcămintea nu are nimic de-a face cu economisirea energiei”. Băncile Raiffeisen au de ani de zile un cod vestimentar lejer: “Asta e tot în trecut, oamenii ar trebui să se simtă confortabil cu noi. Avem bărbați care vin la muncă în blugi”.

Cravata clasică nu mai există

Albert Griebl de la Bayern Media Group arată cu o grafică cum arată un astfel de cod vestimentar la băncile Raiffeisen în zilele noastre:

Sursa: VR-Bank Rottal-Inn eG

Recomandările au fost făcute acum patru ani – cu mare aprobare din partea clienților și angajaților. “Am face-o din nou. Nu mai purtăm cravata clasică în fiecare zi”, spune el și este sigur: “În opinia mea, recomandările cu libertate de acțiune sunt întotdeauna cea mai bună cale. La urma urmei, oamenii sunt ființe individuale”.

Dar opiniile despre Augsburg diferă și în cadrul Sparkasse. Rupert Heckl, șeful departamentului și membru adjunct al consiliului de administrație la Sparkasse Neuburg-Rain explică că cravata a dispărut atunci când consiliul a ieșit afară. În timp ce adidașii sunt considerați un viciu la Augsburger Sparkasse, Rupert Heckel nu vede nicio problemă în ei: „Desigur, blugii albaștri cu tricou nu funcționează”. Dar mai dă clar că în prezent îi vede pe mulți colegi purtând adidași albi cu costum: „Este o tendință”. Nu există specificații pentru pantofi – nici măcar pentru femei: „Fetele noastre poartă ceea ce se potrivește”.

responsabilitatea cerută

Codul vestimentar de la Sparkasse Regensburg este la fel de casual. Axel Noé, șeful departamentului de marketing și relații publice, are încredere în angajații săi că „chiar și cu temperaturile din cameră reglementate în prezent, vor găsi „răspunsurile” potrivite pentru ținuta lor profesională”. Acesta ar putea fi un pulover peste o cămașă pentru colegi sau un cardigan cu o bluză pentru colegele de sex feminin.

Președintele districtului Raiffeisen, Griebl, consideră că responsabilitatea personală este necesară atunci când vine vorba de îmbrăcăminte. Același lucru este valabil și pentru economisirea energiei.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu