Pe 8 decembrie, toate telefoanele mobile din Germania vor suna în același timp – ce se află în spatele lui

Pe 8 decembrie, toate telefoanele mobile din Germania ar trebui să sune simultan. Există un motiv important pentru aceasta. Aici veți găsi toate informațiile dintr-o privire.

Kassel – Lucruri mari sunt planificate pentru decembrie. Toate telefoanele mobile înregistrate în Germania ar trebui să primească o notificare imediat. În spatele acestuia se află un test – pentru a determina cât de ușor se poate ajunge la populația germană în caz de urgență.

Fiecare cetățean ar trebui să fie accesibil în cazul unui avertisment. Pentru ca Oficiul Federal pentru Protecție Civilă și Asistență în caz de Dezastre (BBK) să ajungă la populație în cel mai bun mod posibil, în acest an se încearcă mai multe canale de comunicare – se folosesc și telefoanele mobile.

Toate telefoanele mobile din Germania ar trebui să sune – 8 decembrie este o zi de avertizare

Totul se numește zi de avertizare și a avut deja loc într-o formă similară. Pe 10 septembrie 2020, pentru prima dată de la reunificarea Germaniei, s-a încercat să ajungă la întreaga populație cu ajutorul sirenelor, dar cu succes moderat. În multe locuri nu se auzea decât un zgomot ușor sau nicio sirenă. „Trebuie să fim mai bine pregătiți pentru situații de criză, cum ar fi vremea extremă, incendiile forestiere sau inundațiile în viitor”, spune ministrul federal de interne Nancy Faeser.

Doi ani mai târziu, oamenii se concentrează pe tehnologie și încearcă să profite de noul însoțitor zilnic al oamenilor – telefonul mobil. Acest lucru ar trebui să fie posibil, de exemplu, prin intermediul rețelelor sociale sau al aplicației de avertizare NINA, care notifică smartphone-ul, informează BKK . Cu toate acestea, nu numai telefoanele mobile sunt folosite pentru avertismentul de testare, ar trebui folosite și alte medii, cum ar fi televiziunea și radioul.

BKK folosește rețelele sociale pentru prima dată în ziua de avertizare din 8 decembrie

Se folosește apoi o nouă tehnică: difuzarea celulară. BKK lucrează în prezent sub presiune mare împreună cu operatorii de rețele mobile pentru a introduce acest nou canal de avertizare. Ziua de 8 decembrie ar trebui să fie un prim test pentru el. În viitor, BKK vrea să se bazeze în întregime pe această tehnologie. Cu difuzarea celulară, mesajele pot fi trimise tuturor utilizatorilor unei celule radio. „Odată cu ziua de avertizare la nivel național 2022, va fi inițiată și o fază de testare intensivă pentru difuzarea celulară”, spune președintele BKK Ralph Tiesler.

Dar nu numai telefoanele mobile ar putea suna în ziua avertismentului. Districtele și municipalitățile pot decide, de asemenea, dacă ar trebui să folosească și sirene sau alte anunțuri prin difuzoare ca dispozitive de avertizare . De asemenea, clarificarea ar trebui să fie acordată puțin mai târziu, folosind aceleași rute care sunt utilizate pentru avertismentul de testare.

Anul acesta, toate telefoanele mobile vor suna pe 8 decembrie – apoi în fiecare an în septembrie

În viitor urmează să aibă loc în fiecare an o zi de avertizare pentru a îmbunătăți acceptarea și cunoașterea populației în situații de urgență. Acest lucru ar trebui să crească capacitatea de a vă proteja în cazul unui dezastru, cum ar fi inundațiile . Acesta va avea loc în fiecare an în a doua duminică a lunii septembrie.

BKK ar trebui să fie responsabil pentru pregătirea zilei de avertizare la nivel federal, care lucrează împreună cu ministerele de interne și municipalitățile de la nivel de stat, care sunt responsabile de protecția civilă. În viitor, mijloace de comunicare precum aplicația de avertizare NINA ar putea fi folosite și pentru a transmite informații de la Ministerul Sănătății, de exemplu în contextul pandemiei corona . (Kilian Baeuml)

De asemenea, interesant

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu