Razboi Rusia-Germania: Atunci când Statul își apără și respectă cetățenii !!

In urma masurilor luate de statul german asupra companiei de presa RT DE cum ca acest post de televiziune rusesc nu are licenta de a transmite emisiuni in limba germana in Germania, Rusia reactioneaza.

Autoritatea germană de control a mass media susţine că este nevoie de licenţă de emisie în Germania, dat fiind că RT DE are un studio de emisie la Berlin, unde-şi are şi sediul central. Jurnaliştii RT pot lucra în continuare în Germania, fiind protejaţi de libertatea presei care este garantată. De exemplu jurnalişti ai RT iau parte regulat la conferinţele de presă ale guvernului federal. RT DE are de asemenea în continuare permisiunea să-şi folosească pagina online şi să posteze acolo inclusiv materiale video. Doar difuzarea acestora în direct este interzisă.

În Rusia corespondenţii străini trebuie să se acrediteze – şi acesta este adesea o procedură lipsită de transparenţă. În Germania RT DE poate angaja jurnalişti şi reporteri fără acreditare.

Dupa decizia Autoritatii germane, transmisiile emisiunilor RT DE au fost blocate in germania si aruncati afara din lista satelitilor de emisie.

Rusia Raspunde Nemtiilor!

Închiderea biroului DW din Moscova şi întreruperea emisiunilor DW în Rusia au fost în schimb anunţate chiar de către Ministerul rus de Externe, ca o acţiune pur politică. În motivaţie s-a afirmat că Rusia reacţionează astfel la “acţiunile neprietenoase ale Republicii Federale Germania” faţă de RT DE.