WHATSAPP: PESTE 1.000 DE ANGAJATI NE CITESC MESAJELE! SERIA 3

III. „Înșelarea utilizatorilor” despre confidențialitatea personală

DIN MOMENTUL ÎN CARE Facebook a anunțat planurile de a cumpăra WhatsApp în 2014, observatorii s-au întrebat cum va funcționa serviciul, cunoscut pentru angajamentul său fervent față de confidențialitate, într-o corporație cunoscută pentru opus. Zuckerberg devenise unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă, folosind o abordare a „capitalismului de supraveghere”: colectarea și exploatarea șirurilor de date ale utilizatorilor pentru a vinde reclame digitale vizate. Căutarea neîncetată a Facebook a creșterii și a profiturilor a generat o serie de scandaluri de confidențialitate în care a fost acuzat că a înșelat clienții și autoritățile de reglementare.

În schimb, WhatsApp știa puțin despre utilizatorii săi în afară de numerele lor de telefon și nu a împărtășit aceste informații cu terți. WhatsApp nu a difuzat reclame, iar cofondatorii săi, Jan Koum și Brian Acton, ambii foști ingineri Yahoo, le-au fost ostili. „La fiecare companie care vinde reclame”, scriau ei în 2012, „o parte semnificativă din echipa lor de ingineri își petrece ziua reglând mineritul de date, scriind un cod mai bun pentru a colecta toate datele dvs. personale, actualizând serverele care dețin toate datele și asigurându-vă că totul este înregistrat, colectat, tăiat, ambalat și expediat “, adăugând:” Amintiți-vă, atunci când este implicată publicitatea, utilizatorul sunteți produsul. ” La WhatsApp, au remarcat, „datele dvs. nici măcar nu sunt în imagine. Pur și simplu nu ne interesează nimic. ”

Zuckerberg a promis public într-un discurs principal din 2014 că va păstra WhatsApp „exact la fel”. El a declarat: „Nu vom schimba absolut planurile în jurul WhatsApp și modul în care folosește datele utilizatorilor. WhatsApp va funcționa complet autonom. ”

În aprilie 2016, WhatsApp a finalizat adoptarea planificată de mult timp a criptării end-to-end, care a ajutat la stabilirea aplicației ca o platformă de comunicații apreciată în 180 de țări, inclusiv multe unde mesajele text și apelurile telefonice sunt prohibitive. Disidenții internaționali, denunțătorii și jurnaliștii au apelat, de asemenea, la WhatsApp pentru a scăpa de ascultările guvernului.

Cu toate acestea, patru luni mai târziu, WhatsApp a dezvăluit că va începe să partajeze datele utilizatorilor cu Facebook – exact ceea ce spusese Zuckerberg că nu se va întâmpla – o mișcare care a deschis calea pentru o serie de viitoare planuri generatoare de venituri. Noile condiții de furnizare a serviciilor WhatsApp au declarat că aplicația va partaja informații precum numerele de telefon ale utilizatorilor, fotografiile de profil, mesajele de stare și adresele IP în scopul direcționării anunțurilor, combaterii spamului și abuzului și colectării valorilor. „Prin conectarea numărului dvs. de telefon la sistemele Facebook”, a explicat WhatsApp, „Facebook vă poate oferi sugestii mai bune de prieteni și vă poate afișa reclame mai relevante dacă aveți un cont la acestea.”

Astfel de acțiuni aduceau din ce în ce mai mult Facebook în vizorul autorităților de reglementare. În mai 2017, autoritățile de reglementare antitrust ale Uniunii Europene au amendat compania cu 110 milioane de euro (aproximativ 122 de milioane de dolari) pentru că au susținut în mod fals cu trei ani mai devreme că ar fi imposibil să se conecteze informațiile utilizatorilor între WhatsApp și familia de aplicații Facebook. UE a concluzionat că Facebook a înșelat „intenționat sau neglijent” autoritățile de reglementare. Facebook a insistat că declarațiile sale false din 2014 nu au fost intenționate, dar nu a contestat amenda.

Până în primăvara anului 2018, cofondatorii WhatsApp, acum amândoi miliardari, au dispărut. Acton, în ceea ce a descris ulterior drept un act de „penitență” pentru „infracțiunea” vânzării WhatsApp către Facebook, a acordat 50 de milioane de dolari unei fundații care sprijină Signal, o aplicație gratuită de mesagerie criptată care va apărea ca rival WhatsApp. (Fondul consiliat de donatori al Acton a dat bani și ProPublica.)

Între timp, Facebook a fost sub foc pentru eșecurile sale de securitate și confidențialitate, ca niciodată. Presiunea a culminat cu o amendă de 5 miliarde de dolari de la Comisia Federală pentru Comerț în iulie 2019 pentru încălcarea unui acord anterior pentru protejarea confidențialității utilizatorilor. Amenda a fost de aproape 20 de ori mai mare decât orice sancțiune anterioară legată de confidențialitate, potrivit FTC, iar încălcările Facebook includeau „înșelarea utilizatorilor cu privire la capacitatea lor de a controla confidențialitatea informațiilor lor personale”.

FTC a anunțat că ordonă Facebook să ia măsuri pentru a proteja confidențialitatea în viitor, inclusiv pentru utilizatorii WhatsApp: „Ca parte a programului de confidențialitate mandatat de Facebook, care acoperă WhatsApp și Instagram, Facebook trebuie să efectueze o revizuire a confidențialității fiecărui nou sau modificat produs, serviciu sau practică înainte de a fi implementat și documentează deciziile sale cu privire la confidențialitatea utilizatorului. ” Ofițerii de conformitate ar trebui să genereze un „raport trimestrial de revizuire a confidențialității” și să îl împartă companiei și, la cerere, FTC.

Facebook a fost de acord cu amenda și ordinul FTC. Într-adevăr, negocierile pentru acest acord au fost fundalul, cu doar patru luni înainte, pentru anunțul lui Zuckerberg despre noul său angajament față de confidențialitate.

În acel moment, WhatsApp a început să folosească Accenture și alți contractori externi pentru a angaja sute de recenzori de conținut. Dar compania era nerăbdătoare să nu-și păstreze mesajul de confidențialitate mai mare – sau să-și sperie baza de utilizatori globali. Nu a spus nimic în mod public despre angajarea contractanților pentru a revizui conținutul.

abonează pagina și afla când apare WhatsApp Seria 4 !

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu