Aplicația pentru Windows a CyberGhost

CyberGhost VPN în test – românul discret pus sub Lupa

Un test detaliat al furnizorului român de VPN CyberGhost. Am pus la încercare cel mai ieftin VPN din prezent pentru dumneavoastră.

Bine ați venit la testul VPN al CyberGhost! În acest test, vom analiza diferite aspecte ale CyberGhost pentru a putea face o evaluare în cunoștință de cauză a adecvării sale pentru utilizarea zilnică și chiar o recomandare.

Printre altele, analizăm performanța CyberGhost VPN în ceea ce privește viteza (testată cu o linie DSL 2000), securitatea, locația serverului, ușurința de utilizare, caracteristicile suplimentare și asistența pentru clienți.

Chiar este cel mai bun serviciu VPN pentru protecția datelor și confidențialitate?

Fie că este vorba de streaming, de descărcarea de torrente, de jocuri, de cumpărături, de operațiuni bancare online sau pur și simplu de navigare pe internet. Furnizorul VPN pe care tocmai l-am testat, cu sediul în România, promite o “protecție completă”.

În acest test, dorim să analizăm mai îndeaproape dacă românul discret se poate descurca în viața de zi cu zi. Pentru că publicitatea poate promite multe. Dar un lucru este deja clar: CyberGhost este în prezent cu siguranță cel mai ieftin furnizor VPN din lista noastră. Dar mai multe despre asta mai târziu.

CyberGhost: Suport pentru aproape toate sistemele de operare*.

CyberGhost a făcut într-adevăr un efort pentru a sprijini diferite sisteme de operare. Nu contează ce platformă este. Datorită designului plăcut de clar al zonei de descărcare, puteți ajunge rapid la obiectivul dvs.

Fie că este vorba de Windows, Linux sau pentru telefoane mobile. CyberGhost s-a gândit la toate! Site-ul oferă, de asemenea, descărcări și instrucțiuni pentru diverse routere, iOS sau macOS, AndroidTV, browserul Chrome, Firefox sau Edge și chiar FireTV de la Amazon.

Suport pentru până la 7 conexiuni simultane

Cu posibilitatea de a utiliza doar până la șapte dispozitive în același timp, CyberGhost nu poate ieși în evidență. Cu toate acestea, acest lucru ar trebui să fie suficient pentru majoritatea utilizatorilor.

Cu doar șapte dispozitive sau conexiuni simultane, dar având în vedere prețul incredibil de scăzut, CyberGhost intră totuși în partea superioară a clasamentului de mijloc aici.

CyberGhost VPN – și cât de adânc trebuie să băgați mâna în buzunar pentru el?*

CyberGhost oferă posibilitatea de a testa gratuit serviciul. Există o versiune de încercare de 24 de ore pentru Windows și macOS, o versiune de încercare de 3 zile pentru Android și o versiune de încercare gratuită de 7 zile pentru iOS.

În plus, discretul român promite o garanție necondiționată de rambursare a banilor de 45 de zile la final, în funcție de abonament. Concurența oferă acest lucru doar pentru 30 de zile la un moment dat.

Garanția de returnare a banilor sau nu. Întotdeauna mi se pare foarte plăcut atunci când poți testa un furnizor pe larg înainte de a-l cumpăra. 24 de ore mi se pare puțin cam scurt. Dar bine, să vedem cât de adânc trebuie să băgăm mâna în buzunar pentru acest furnizor VPN.

Șase luni sunt disponibile în prezent la prețul de 6,99 euro pe lună calendaristică, doi ani costă în prezent 2,11 euro pe lună* (plus trei luni gratuite și o reducere de 82%), iar cei care doresc să rezerve doar 30 de zile plătesc doar 11,99 euro (garanție de returnare a banilor în 14 zile).

În concluzie, se poate spune că CyberGhost nu este tocmai ieftin. Cel puțin dacă optați doar pentru perioade scurte. Cu toate acestea, mai trebuie spus că abonamentul pe doi ani este aproape imbatabil de ieftin, la doar 2,11 euro pe lună. Mai ales dacă te gândești că în prezent sunt 90 de zile gratuite și 82% reducere. Așadar, pentru 27 de luni plătești în prezent doar 56,97 euro!*.

De asemenea, merită menționat faptul că CyberGhost oferă și un program antivirus pentru un cost suplimentar de 4,50 euro pe lună.

Cele mai importante funcții și “plusurile” anunțate dintr-o privire

La fel ca aproape toți furnizorii de VPN, CyberGhost-VPN face reclamă la diverse caracteristici ale produsului. Cele mai importante funcții vor fi prezentate pe scurt și evaluate aici.

  • Există un comutator de oprire.
  • Suport pentru streaming pentru toți furnizorii majori de streaming (inclusiv Amazon Prime Video).
  • Sunt acceptate protocoalele VPN IKEv2, OpenVPN și WireGuard.
  • Criptare AES-256.
  • Sunt acceptate plățile criptografice.
  • Tunelare divizată (în prezent doar în aplicația Android).
  • DNS inteligent.
  • O adresă IP dedicată (fixă) (la un cost suplimentar).
  • Peste 7.000 de servere VPN în peste 90 de țări.
  • Asistență pentru clienți 24/7. De asemenea, cu chat live.

În prezent, un kill switch face parte din echipamentul standard al unui furnizor VPN decent la fel de mult ca și o selecție de protocoale de server diferite sau o criptare bună. Dar ceea ce separă grâul de neghină este, pe de o parte, viteza și, bineînțeles, numărul de servere.

CyberGhost VPN: Selecție mare de servere și criptare bună*.

Cu cât sunt mai multe țări disponibile, cu atât mai bine. CyberGhost-VPN obține rezultate clare în acest caz, cu cele peste 7.000 de servere în peste 90 de locații. Printre acestea se numără Australia, Finlanda, Ucraina și Belarus, pentru a numi doar câteva. Serverele sunt sortate în funcție de “No Spy”, “Streaming”, “Gaming” și “Torrents”. Puteți sorta serverele în funcție de țară, distanță sau ping.

Algoritmul de criptare folosit de CyberGhost, Advanced Encryption Standard (AES), este una dintre cele mai răspândite și sigure metode de criptare. Este folosit, de exemplu, în SUA pentru documentele guvernamentale de cel mai înalt nivel de clasificare.

Suport P2P pe servere dedicate

Bineînțeles, CyberGhost acceptă și torrente P2P. Există o mulțime de servere dedicate pentru acest lucru. Viteza de descărcare la CyberGhost nu este rea, în funcție de momentul zilei. Acest lucru este valabil și pentru transferurile de torrente. Cu toate acestea, există încă mult loc pentru îmbunătățiri în ceea ce privește încărcările. Dar mai multe despre asta mai târziu.

Câteva cuvinte despre split tunneling. CyberGhost suportă în prezent split tunneling doar în aplicația Android. Când am fost întrebat, mi s-a răspuns: “În prezent, testăm această funcție în aplicația noastră Android. Echipa noastră lucrează pentru a pune această funcție la dispoziția utilizatorilor de Windows în viitorul apropiat”.

Tunelizarea divizată este probabil să fie un criteriu de achiziție important pentru mulți utilizatori. Să sperăm că CyberGhost va urma în curând acest exemplu.

Plata cu criptomonede este posibilă și la CyberGhost

Odată cu acceptarea plăților criptografice, CyberGhost câștigă încă un punct în plus. Pentru că multe dintre funcțiile și avantajele menționate mai sus sunt acum standard la majoritatea furnizorilor de VPN. Cu toate acestea, nu toți oferă opțiunea de a plăti cu criptomonede.

Smart DNS merită încercat!

Sistemul “Smart DNS” oferit funcționează în mod fiabil și este foarte practic și, în opinia mea, bine gândit. CyberGhost promovează funcția după cum urmează: “Cu setările DNS activate, puteți acum să transmiteți și să accesați conținut blocat pentru anumite țări – totul fără a afecta viteza conexiunii dvs. de internet”.

CyberGhost VPN: Din păcate, nu este cel mai rapid*.

Descărcare, încărcare și ping cu CyberGhost VPN (testat cu o linie DSL 200 in Germania)

Din păcate, viteza cu VPN activat este doar satisfăcătoare. Din păcate, pe toate serverele pe care le-am testat se observă o limitare a vitezei de internet (de exemplu, navigarea și descărcarea sunt mai rapide noaptea târziu sau dimineața devreme decât după-amiaza sau seara). Am observat, de asemenea, pierderi în upload și ping.

Cu toate acestea, conexiunea la serverele VPN testate este stabilă și fiabilă. În timpul testelor, nu au existat în niciun moment întreruperi ale conexiunii sau alte căderi.

Suportul pentru streaming este scris cu majuscule aici!*

CyberGhost promite streaming fără probleme cu majoritatea furnizorilor. L-am testat cu Netflix, Amazon Prime Video și BBC iPlayer. Nu au existat probleme. Acest furnizor VPN a spart chiar și protecția VPN a Amazon Prime Video!!! Nu mulți furnizori pot pretinde asta! Pur și simplu selectați serverul de streaming corespunzător și seara serialului poate începe.

CyberGhost VPN în test: Asistența pentru clienți la CyberGhost

Un alt aspect important, în opinia mea, este serviciul clienți. CyberGhost promite un suport rapid 24/7 cu chat live. Această promisiune este respectată! La cererea mea de live chat (8:30 dimineața) de ce nu există split tunneling pentru utilizatorii Windows, am primit un răspuns neautomat de la un angajat foarte amabil în câteva secunde.

Din păcate, nu există o funcție de asistență în aplicația Windows. Pentru a intra în contact cu CyberGhost, trebuie să accesați site-ul lor.

Instalare și punere în funcțiune

Pe scurt, nu au existat probleme. Instalarea CyberGhost sub Windows se face în câțiva pași simpli. Descărcați și instalați software-ul, introduceți datele de acces și faceți clic pe Connect VPN. După câteva secunde (aprox. 5) se stabilește conexiunea.

Instalarea CyberGhost pe un stick FireTV este, de asemenea, rapidă și ușoară, deoarece aplicația furnizorului este disponibilă în Appstore de la Amazon. Pur și simplu descărcați, instalați și introduceți datele de acces. Gata. Același lucru este valabil și pentru Android TV.

Test auf IP- und DNS-Lecks

Nu există scurgeri de IP și DNS. Conexiunea este sigură. (Testată cu https://ipleak.net).

Recenzii ale clienților pentru CyberGhost

Recenzii pentru CyberGhost VPN

Comentariile clienților sunt o modalitate bună de a vă face o idee despre satisfacția altora. Din păcate, recenziile și opiniile pe care le-am găsit despre CyberGhost nu sunt în totalitate pozitive. Pe https://de.trustpilot.com/review/cyberghostvpn.com, utilizatorii se plâng de viteza slabă sau de suportul inadecvat, pentru a da doar două exemple.

Concluzie – părerea mea despre furnizorul discret de VPN din România

CyberGhost-VPN are sediul într-o țară cu directive foarte bune privind protecția datelor (România). Acesta ar fi, prin urmare, un prim și semnificativ punct pozitiv în favoarea furnizorului.

Dar CyberGhost m-a convins și în alte domenii. Atât streaming-ul (inclusiv Amazon Prime Video), cât și torrenting-ul funcționează fără probleme.

Din păcate, viteza de descărcare pare să depindă foarte mult de momentul din zi. Târziu în noapte sau dimineața devreme, navigarea și descărcarea sunt mai rapide decât după-amiaza sau seara.

VPN-ul este, de asemenea, convingător în ceea ce privește securitatea. Standardele de criptare sunt ridicate, kill switch-ul funcționează și nu există scurgeri de IP sau DNS la CyberGhost.

Smart DNS-ul anunțat funcționează foarte bine. S-a dovedit a fi cu adevărat practic, clar și ușor de utilizat. Din păcate, trebuie să mergeți pe site-ul furnizorului pentru aceasta.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu