Bayern: Fără Relaxare pentru gastronomii și relaxarea carantinei

Imediat după conferința federal de stat a devenit evident – acum este oficial: Bavaria urmează o rută specială și respectă regulamentul 2G pentru gastronomie. Reglementarea înăsprită 2G-Plus a guvernului federal nu este de acord. De asemenea, carantina a fost relaxată.

Bavaria merge pe o cale separată și respectă regulamentul anterior 2G pentru gastronomie. Prim-ministrul Söder a anunțat acest lucru în după-amiază. Aceasta înseamnă că înăsprirea la nivel național a regulilor de acces pentru restaurante și cafenele nu a fost încă implementată. În schimb, cabinetul a decis să extindă și mai mult regula 2G.  Criticile vin din partea SPD bavarez și a Verzilor, ei au vrut să pună în aplicare rezoluțiile corona ale guvernului federal.

Modul special al Bavariei

Imediat după consultările federale-stat, Söder s-a exprimat fără tragere de inimă în ceea ce privește posibila înăsprire și a fost sceptic în ceea ce privește dacă 2G plus ar avea sens chiar în Statul Liber. 

Împreună cu Saxonia-Anhalt, Bavaria s-a retras asupra acestui punct – ambele țări au emis fiecare câte o declarație de protocol. Söder a subliniat, printre altele, că Bavaria are deja reglementări mai stricte în multe domenii . De exemplu, barurile și discotecile – spre deosebire de alte țări – sunt complet închise.

„Fără motive plauzibile” pentru strângere

Asociația de hoteluri și restaurante Dehoga criticase deja planurile de înăsprire a cerințelor de intrare în avans. Ministrul Economiei, Hubert Aiwanger, a declarat, de asemenea, că nu există motive medicale plauzibile pentru 2G plus în comerțul cu catering. 

S-a hotărât și asta 

  • Actuala ordonanță de protecție a infecțiilor va fi prelungită până pe 9 februarie. 
  • Singurele modificari:
    • Există o  excepție pentru elevii minori care au peste 14 ani. Dacă într-o zonă se aplică regula 2G, aceștia pot vizita și nevaccinați, deoarece sunt testați în mod regulat în școală. Asta încă se aplică. 
    • Schimbare în schema 2G-Plus : Persoanele cu boost nu au nevoie de un certificat de testare negativ în aceste zone. Persoanele care și-au revenit după o vaccinare dublă completă sunt considerate stimulate. Această modificare este în vigoare începând cu 12 ianuarie 2022. 
    • Perioada de carantină este acum de 10 zile pentru persoanele de contact și persoanele infectate, totuși persoanele infectate trebuie să fie lipsite de simptome cu 48 de ore înainte de sfârșitul celor 10 zile. Apoi, carantina expiră pur și simplu și nu este nevoie să faceți un test PCR ulterior. Cu toate acestea, după șapte zile vă puteți testa gratuit folosind un test PCR. Aceste reglementări se aplică imediat.
    • Spre sfârșitul săptămânii, ar trebui să vină o altă ușurare: dacă guvernul federal a făcut modificările legale necesare, contactele apropiate care sunt considerate stimulate pot fi complet scutite de carantină în viitor.
erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu