Utilizarea spray-ului cu piper – Autoapărare sau Vatamare corporala?

Achiziționarea și deținerea de spray cu piper sunt permise în Germania în anumite condiții și tot mai mulți oameni il au in geanta. erichmocanuTV in colaborare cu AEBS.org vă explicăm la ce ar trebui să acordați atenție atunci când cumpărați și utilizați spray cu piper și cum arată situația legală actuală din Germania.

Când este legal să folosiți spray cu piper pe animale?

Potrivit jurisprudenței, deținerea și utilizarea spray-ului cu piper este permisă în trei condiții :

  • Spray-ul trebuie declarat ca spray respingător pentru animale.
  • Raza de acțiune nu trebuie să depășească doi metri.
  • Motivul deținerii trebuie să reprezinte o apărare împotriva animalelor în caz de urgență.

Dacă aceste trei condiții nu sunt îndeplinite, spray-ul cu piper intră sub incidența Legii armelor și nu poate fi folosit. Referirea la respingerea animalelor trebuie să fie clar vizibilă. Folosirea pistoalelor de pulverizare cu piper este, de asemenea, ilegală , deși sunt destinate respingerii animalelor. În general, spray-ul cu piper poate fi utilizat numai în caz de autoapărare sau ajutor de urgență.

În timp ce se vorbește despre autoapărare în cazul autoapărării , evitarea unui pericol de la o terță parte se numește ajutor de urgență. Deci, dacă vezi pe cineva atacat de un animal, poți veni în ajutor și poți folosi spray-ul cu piper.

Puteți folosi spray cu piper împotriva oamenilor?

Dacă cineva te atacă, ai dreptul să te aperi. Puteți accesa obiecte care sunt la îndemâna dvs. imediată , cum ar fi chei, genți de mână, bețe și altele asemenea. Dacă nu aveți un astfel de mijloc adecvat în contextul autoapărării sau al ajutorului de urgență, puteți folosi în cazuri excepționale un spray respingător pentru animale. În afara situațiilor de urgență, de ex., dacă un conflict ar putea fi evitat, utilizarea spray-ului cu piper este absolut ilegală.

Când utilizați spray cu piper într-o situație periculoasă , ar trebui să acordați atenție și proporționalității apărării. Dacă respingi un atacator cu spray cu piper și acesta se scufundă la pământ, nu mai este nevoie să-l invalidezi. Dacă continuați să îl pulverizați cu spray cu piper, se numește exces de apărare de urgență, care este relevant din punct de vedere penal și poate fi pedepsit.

La ce altceva ar trebui să acordați atenție când utilizați

Sprayul cu piper conține un gaz iritant care constă în mare parte din capsaicină. Principalul ingredient activ se găsește în ardei iute, de exemplu, și provoacă mâncărimi sau arsuri severe atunci când intră în contact cu membranele mucoase (de exemplu, pe ochi, gură și nas).

Spray-ul cu piper nu este dăunător în circumstanțe normale, dar ar trebui să știți că poate provoca vătămări fizice grave persoanelor cu alergii sau expuse la medicamente. De asemenea, trebuie să fiți atenți când utilizați spray cu piper din cauza atacurilor animalelor . Un câine agresiv se poate simți provocat de utilizarea spray-ului și poate continua atacul mai intens.

Deși mulți oameni se simt mai în siguranță deținând spray cu piper, numeroși experți îl sfătuiesc împotriva acestuia. Motivul pentru aceasta: situațiile periculoase sunt subestimate și oamenii se pun tot mai mult în pericol, deși ar avea mai mult sens să fugă . În plus, spray-ul poate fi furat de către atacator și îndreptat împotriva victimei însăși.

Concluzie: Utilizarea este legală în situații de urgență

Utilizarea spray-ului pentru repulsoare pentru animale , care nu depășește o rază de maxim doi metri, este permisă în situații de urgență , cu condiția să nu fie disponibile alte mijloace de respingere. În caz contrar, aceasta constituie vătămare corporală și, în cel mai rău caz, poate fi pedepsită cu închisoare. Se pot stabili și compensații pentru durere și suferință de până la 500 de euro .

la AEBS.org veți fi consiliat și reprezentat competent în domeniile dreptului muncii, social și civil general, precum și dreptului rutier și drept penal. Avocații partenerii sunt mereu cu ochii pe interesele legale ale clienților lor și își apără drepturile cu cunoștințele de specialitate necesare.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu