Arhiva erichmocanu.tv – CC-BY 4.0 

Luați cu dumneavoastră o cupă de vin fiert acasă: Este un furt în ciuda depozitului (Pfand)?

În piețele de Crăciun din regiune se percepe o garanție de aproximativ doi până la cinci euro pentru o cană de vin fiert. Dar puteți lua pur și simplu cana acasă din cauza acestui depozit – sau este vorba de furt?

Am vrut să aflăm de la Lucian Niculescu, Avocat la UE.legal. “În principiu, furtul sau deturnarea unui obiect de mică valoare poate fi considerat furt sau deturnare de fonduri atunci când este luată o cupă de vin fiert”, explică Niculescu – și subliniază: “Dacă iau problema foarte în serios”. Totuși, potrivit lui Niculescu, ar trebui clarificat în orice caz “dacă proprietarul cupei de vin fiert este de acord cu furtul, întrucât păstrează depozitul”.”

Pentru că și în cazul cupei de vin fiert, unde nu există reclamant, nu există nici judecător. Cu toate acestea, Avocatul presupune că o astfel de plângere probabil că nu ar ajunge oricum la judecător: “Nu am mai avut niciodată o procedură penală într-un astfel de caz”, explică el. Spre deosebire de o halbă de bere, pentru care de obicei nu există nici o garanție, pentru o cană de punci se plătesc câțiva euro – iar aceasta este probabil chiar mai mare decât valoarea mărfii.

Cu toate acestea, Niculescu ne sfătuiește să nu furăm cupele de vin fiert: “Ar fi trist să stăm sub bradul de Crăciun cu o cupă furată”, spune el. La urma urmei, Crăciunul este sărbătoarea iubirii – și nu ar merita să fie stricat din cauza unei cupe de doi euro.

Sunteti Angajat sau cu PFA (gewerbe)
Sunteti de Sex
Aveti copii?
Cam ce salar Aveti?
Sotul sau Sotia lucreaza?
Are si Sotul Sau Sotia un Venit?
Locuiti in Chirie?
Câtă Chirie Plătiți?
Trimite
erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu