Fake: Ivermectina prezintă „efect antiviral” împotriva COVID, spune compania japoneză

Compania japoneza comerciala si farmaceutica Kowa Co Ltd (7807.T) a declarat luni ca medicamentul antiparazitar ivermectina a aratat un „efect antiviral” impotriva Omicron si a altor variante de coronavirus in cadrul cercetarilor non-clinice comune. citeaza reuters

Compania, care a lucrat cu Universitatea Kitasato din Tokyo la testarea medicamentului ca potențial tratament pentru COVID-19, nu a oferit detalii suplimentare. Povestea originală Reuters a afirmat greșit că ivermectina a fost „eficientă” împotriva Omicron în studiile clinice de fază III, care sunt efectuate pe oameni.

Studiile clinice sunt în desfășurare, dar promovarea ivermectinei ca tratament pentru COVID-19 a generat controverse .

Proeminentul sceptic referitor la vaccinuri Joe Rogan, al cărui podcast pe Spotify a provocat proteste ale cântăreților Joni Mitchell și Neil Young, a stârnit de multă vreme controverse cu opiniile sale despre pandemie, mandatele guvernamentale și vaccinurile împotriva COVID-19.

Rogan a pus la îndoială necesitatea vaccinurilor și a spus că a folosit ivermectină.

Medicamentul nu este aprobat pentru tratamentul COVID-19 în Japonia, iar Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente , Organizația Mondială a Sănătății, autoritatea de reglementare a medicamentelor din UE și Merck (MRK.N) , ceea ce face ca medicamentul să fi avertizat împotriva utilizării sale din cauza lipsa dovezilor științifice că are efect terapeutic. 

În îndrumări de pe site-ul său web din septembrie 2021, FDA a remarcat un interes tot mai mare pentru medicament pentru prevenirea sau tratarea COVID-19 la oameni, dar a spus că a primit mai multe rapoarte despre pacienți care au avut nevoie de asistență medicală, inclusiv spitalizare, după ce s-au automedicat cu acesta. .

Utilizarea ivermectinei pentru a trata COVID-19 este în prezent investigată într-un studiu din Marea Britanie condus de Universitatea din Oxford. Cercetătorii au spus luni că este încă în curs de desfășurare și că nu au vrut să comenteze mai departe până nu vor avea rezultate de raportat. 

Multe tratamente potențiale pentru COVID-19 care s-au arătat promițătoare în eprubete, inclusiv hidroxiclorochina antimalarică promovată de fostul președinte al SUA Donald Trump, nu au reușit în cele din urmă să prezinte beneficii pentru pacienții cu COVID-19, odată studiate în studiile clinice.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu