Peste 200.000 de persoane își vor pierde deocamdată certificatul de vaccinare.

Valabilitatea redusă la șase luni până la vaccinarea de rapel!

De astăzi, valabilitatea vaccinării corona în Austria a fost redusă de la nouă la șase luni după a doua împunsătură. Potrivit Ministerului Sănătății, aproximativ 235.000 de persoane au fost afectate de expirarea pașaportului verde astăzi, începând de luni după-amiază.

Numeroase persoane primiseră rapelul la timp și au fost și multe persoane recent recuperate care, conform reglementărilor în vigoare, au nevoie doar de încă o vaccinare la 180 de zile de la recuperare.

În plus, un regulament UE duce la o nouă reprezentare a vaccinărilor de rapel în Pașaportul Verde. Puteți afla ce se schimbă și pentru cine aici:

Nouă luni pe drum cu un rapel

A treia împunsătură, pe de altă parte, este valabilă în prezent nouă luni (270 de zile). Numai în ultimele șapte zile, peste 139.000 de persoane din Austria și-au primit rapelul. Un total de 4,4 milioane de persoane sau 49,3% din populație au fost vaccinate până în prezent.

Cei afectați au primit recent un memento prin notificare push în aplicația Green Passport. În plus, Ministerul Sănătății a trimis primele mementouri anul trecut celor care urmează să primească o vaccinare de rapel.