Inca un cetatean castiga in instanta 180 de zile in loc de 90 de zile

Potrivit unui tribunal administrativ bavarez, scurtarea controversată a statutului recuperat după o infecție cu corona nu este permisă în forma sa actuală. Tribunalul din Ansbach, Middle Franconia, a admis vineri cererile urgente a două persoane recuperate. În consecință, vechiul statut de convalescent de șase luni se aplică în continuare reclamanților. Totuși, hotărârea judecătorească se aplică inițial doar celor doi reclamanți (Az. AN 18 S 22.00234).

După cum a raportat un purtător de cuvânt al tribunalului Ansbach, judecătorii au avut îndoieli că noul regulament este constituțional. Aceștia obiectează asupra faptului că noul regulament nu mai specifică o anumită perioadă, ci se referă la site-ul RKI cu privire la perioadă. „Făcând referire la site, legiuitorul nu face el însuși această reglementare esențială cu privire la statutul convalescenților, ci o lasă pe seama unei instituții oficiale”, a explicat purtătorul de cuvânt al instanței, Timm Waldmann, preocupările camerei.

Prin urmare, instanța a considerat deja noua reglementare ca inadmisibilă pe baza procedurii. Prin urmare, judecătorii se abțin să examineze exact dacă reducerea statutului de convalescent este neconstituțională în ansamblu. O contestație împotriva deciziei poate fi acum depusă la Tribunalul administrativ bavarez din München.