Benedict al XVI-lea este mort: Papa Emerit a decedat la vârsta de 95 de ani

Demisia spectaculoasă a Papei Benedict al XVI-lea are aproape zece ani. în urmă, pe care l-a justificat cu forțe de flagrant. În cele din urmă, au fost ani lungi de amurg pentru bavarezul nativ – în spatele zidurilor Vaticanului. Acum a murit de bătrânețe.

Papa emerit Benedict al XVI-lea. este mort. A murit în dimineața de Revelion, la vârsta de 95 de ani, după ce sănătatea sa s-a deteriorat în ultimele zile. „Cu mare durere trebuie să anunț că Papa emerit Benedict al XVI-lea s-a stins din viață astăzi, la ora 9.34, la Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican”, a declarat purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, Matteo Bruni.

De luni, Benedict va fi așezat public în Bazilica Sf. Petru. Credincioșii au atunci ocazia să-și ia rămas bun. Vaticanul nu a oferit inițial alte detalii.

Demisia voluntara

Joseph Ratzinger a fost ales papă pe 19 aprilie 2005 ca succesor al lui Ioan Paul al II-lea – primul german din aproximativ 480 de ani. Aproape opt ani mai târziu, într-o mișcare spectaculoasă, a devenit primul papă care și-a dat demisia voluntar în mai bine de 700 de ani. El a fost succedat de argentinianul Jorge Bergoglio ca Papa Francisc. De atunci, Benedict a trăit în izolare în mănăstirea Mater Ecclesiae din Grădinile Vaticanului, unde a murit acum.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu