Boicot contra Starbucks după decizia împotriva vaccinării obligatorii a angajaților

Gigantul de cafea Starbucks de renume mondial a fost criticat pentru decizia sa de a nu face vaccinările pentru COVID-19 obligatorii în Statele Unite. Acum, rețelele de socializare fac apel la „boicotarea Starbucks”.

https://t.me/erichmocanu

Atât clienții, cât și barista Starbucks au spus că refuză să susțină o companie care nu impune vaccinări pentru angajații săi, oricât de celebră ar fi aceasta. Un utilizator de Twitter a scris :

„Cine vrea ca oameni nevaccinati să-și manipuleze mâncarea și băuturile?”

Alții au ridiculizat cu amărăciune ideea că „Starbucks servește acum COVID-19 cu delicioasa cafea fierbinte ” .

Reacția publicului a fost declanșată de decizia Starbucks de a renunța la planul anunțat anterior de a vaccina toți angajații americani împotriva COVID-19 până pe 9 februarie sau de a fi supuși testării săptămânale. Compania a abandonat acel plan după ce Curtea Supremă a SUA a respins mandatul de vaccinare propus de guvernul SUA pentru marile companii la începutul acestei luni. Fără acest mandat, companiile vor trebui să decidă singure cum să contracareze răspândirea pandemiei.

Șeful Starbucks pentru America de Nord, John Culver, a spus într-o notă adresată angajaților marți:

„Respectăm decizia instanței și o vom respecta”.

Cu toate acestea, Culver a subliniat că angajații Starbucks sunt încă încurajați să se vaccineze. El a adăugat că „marea majoritate” a celor aproximativ 200.000 de angajați ai Starbucks din SUA sunt deja vaccinați complet, dar nu a furnizat cifrele exacte.

Nemulțumiți de decizia conducerii, angajații companiei au plecat la începutul acestei luni la un magazin Starbucks din Buffalo, New York, primul magazin sindicalizat al companiei. Sindicatul — Starbucks Workers United — a fost format chiar luna trecută și reprezintă două locații Starbucks din zona Buffalo. Ea a criticat retragerea de către companie a mandatului de vaccinare, spunând că decizia a fost luată fără feedback din partea angajaților.

Starbucks a refuzat să comenteze reacțiile publice la decizia de vaccinare când a fost întrebat de Yahoo Finance . Compania a lansat o serie de protocoale de siguranță COVID-19 în această săptămână, inclusiv obligarea angajaților să poarte măști medicale cu trei straturi și extinderea politicilor de autoizolare. De asemenea, Starbucks continuă să ofere două ore de concediu plătit pentru angajații care se vaccinează.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu