Copil nascut sub dărâmăturile cutremurului din Alep, Siria. Mama a murit după ce a fost salvat bebelușul

Cele mai puternice cutremure din Turcia și Siria au lăsat în urmă dâre imense de distrugere și povești tragice. Într-un astfel de caz, o fetiță s-a născut sub dărâmăturile clădirilor prăbușite în Siria, dar a rămas orfană, deoarece părinții ei nu au putut ieși în viață, a relatat marți publicația britanică Mirror.

Povestea emoționantă a bebelușului născut printre dărâmături

Mama intrase în travaliu în timpul cutremurului. Atât ea, cât și soțul ei au murit în cutremurul care a făcut peste 5.000 de victime în Turcia și Siria.

Imagini dureroase arată cum fetița își face prima respirație înconjurată de distrugeri, se arată în raport, adăugând că se știu puține lucruri despre nou-născut și despre familia sa, acum decedată.

„Ea l-a protejat pe cel mic cu propriul trup, până în ultima clipă”, notează portalul Al Balad.

Un lung șir de clădiri căzute și drumuri smulse au fost văzute în Turcia și Siria după cutremure. Conform ultimelor informații, numărul de morți a depășit 5.000 în ambele țări, cel mai mare din 1999 încoace.

Operațiuni masive de căutare și salvare sunt în curs de desfășurare 

Alți doi copii au fost prinși sub dărâmături au fost descoperiți astăzi în cadrul unor operațiuni de salvare separate în două orașe siriene – Alep și Idlib, potrivit BBC. Conform rapoartelor, oamenii prinși în clădirile avariate strigau după ajutor în provincia Hatay, una dintre cele mai afectate regiuni din Siria. În Hatay, imaginile au arătat un rezident care căuta printre dărâmături. El credea că sub ele se afla cineva în viață.

Potrivit BBC, vocea unei femei a fost auzită de dedesubt: “După cum vedeți, este un cadavru aici. Este mort și nimeni nu l-a scos”. Ea a strigat din nou, iar apoi a bătut în metal încercând să îi atragă atenția bărbatului. Dar el singur nu putea face nimic, deoarece întreaga casă se prăbușise și ar fi fost nevoie de utilaje pentru a ridica ruinele, conform businesstoday.

Într-o altă scenă sfâșietoare, un tată a fost văzut plângând peste trupul unui bebeluș în Qatma, Siria. Imaginile video au fost transmise de CNN.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu