Happy face sign kids

Fiul o dă în judecată pe mamă: 10.000 de euro pentru fotografiile de pe Facebook

Un băiat italian de 16 ani și-a dat în judecată mama pentru că a publicat fotografii cu el pe rețelele de socializare.

Partajați fotografii ale copiilor dvs. pe rețelele de socializare? O hotărâre judecătorească din Italia este posibil să îi facă pe unii părinți să se răzgândească.

O mamă trebuie să plătească o amendă de 10.000 de euro dacă va continua să distribuie fotografii cu fiul său de 16 ani pe Facebook sau Instagram. Pentru că asta a făcut – împotriva voinței băiatului.

Mama și tatăl adolescentului sunt în prezent în divorț. În acest context, fiul a dat-o în judecată pe mamă pentru pozele pe care aceasta le-a făcut publice cu el.

Tribunalul din Roma i-a dat dreptate. În consecință, femeia trebuie să plătească amenda chiar dacă nu șterge de pe platforme fotografiile, videoclipurile și informațiile publicate în trecut.

Sentința a fost pronunțată la sfârșitul lunii decembrie, dar a fost făcută publică abia în ultimele zile.

Nu este primul caz de acest gen din Europa: în Austria, o fiică și-a dat în judecată părinții pentru că aceștia au publicat fotografii din copilărie cu ea.

Ultimul caz din Italia este fără precedent din cauza amenzii ridicate, dar, potrivit experților, fotografiile copiilor de pe rețelele de socializare joacă un rol din ce în ce mai important în Italia – în special în procedurile de divorț.

Într-un interviu acordat euronews, avocatul Giuseppe Croari a declarat că mama nu a respectat drepturile de utilizare a Facebook prin postarea fotografiilor fiului său, revendicând astfel drepturi de autor asupra datelor acestuia.

Conform legislației italiene, drepturile de autor aparțin persoanei reprezentate.

Regulamentul** general privind protecția datelor** (GDPR), un regulament standardizat privind datele cu caracter personal, se va aplica în UE începând cu luna mai. Acesta consolidează dreptul persoanelor reprezentate la drepturile de autor.

Oricine împărtășește fotografii ale copiilor săi în Germania poate, de asemenea, să le încalce viața privată și să le pună în pericol drepturile de proprietate.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu