Arhiva erichmocanu.tv – CC-BY 4.0 

Atentie – Trecerea la ora de vară 2024.

31 martie 2024 devine cea mai scurtă zi a anului, având doar 23 de ore. Aceasta idee de oră de vară a fost sugerată de Benjamin Franklin în 1784. Mai târziu, în 1907, englezul William Willett a propus să se dea ceasul înainte cu 80 de minute în mișcări de câte 20 de minute. O dată în aprilie și apoi invers, în septembrie.

Acum, aproximativ 70 de țări folosesc ora de vară, adică aproximativ 40% din țările de pe glob. De exemplu, Germania a început să folosească ora de vară în timpul Primului Război Mondial pentru a economisi energie. Alte țări au început să îi urmeze exemplul, inclusiv SUA.

În SUA, fiecare stat, în afară de Hawaii și Arizona, respectă ora de vară. Europa, o mare parte din Canada și o parte din Australia implementează ora de vară. Rusia și Asia nu fac acest lucru.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu