Germania are a patra cea mai mare rată a abandonului școlar din UE

Germania nu ocupă un loc slab doar în studiul Pisa, ci și în ceea ce privește abandonul școlar timpuriu. Doar în trei țări din UE sunt mai mulți tineri care părăsesc timpuriu școala.

În Germania, numărul tinerilor care abandonează școala este mai mare decât media UE. În 2022, Germania avea o rată de abandon școlar de 12,2%, față de doar 9,6% în UE. Aceasta este conform cifrelor autorității de statistică a UE, Eurostat, care au fost puse la dispoziția RedaktionsNetzwerk Deutschland. Doar în România (15,6 la sută), Spania (13,9 la sută) și Ungaria (12,4 la sută) au fost mai mulți elevi care au abandonat școala.

Comparativ cu 2018, rata medie în Uniunea Europeană s-a îmbunătățit cu 0,9 puncte procentuale. În aceeași perioadă, rata abandonului școlar în Germania s-a deteriorat cu 1,9 puncte procentuale.

Ministrul federal al educației, Bettina Stark-Watzinger, a făcut apel la o schimbare de direcție în politica educațională. Aceasta trebuie să înceapă cu competențele de bază, cum ar fi cititul, scrisul și matematica. “Faptul că Germania are din nou a patra cea mai mare rată de abandon școlar din Europa trebuie să preocupe guvernul federal și cel al landurilor”, a declarat politicianul FDP pentru ziarele Funke Mediengruppe. “Fiecare abandon școlar este unul în plus. Pentru că nu este vorba doar de viitorul copiilor, ci și de prosperitatea țării noastre.”

Stark-Watzinger a continuat spunând că așa-numitul program “Startchancen” pentru sprijinirea școlilor defavorizate ar trebui să fie introdus începând cu anul școlar următor. “Dar eforturile ar trebui să fie sporite și dincolo de acesta, astfel încât rata să scadă și să nu pierdem acești tineri definitiv”.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu