Marine Le Pen face prima promisiune majoră: ‚Voi asigura independența națională. Franța revine la măreție!‘

Marine Le Pen le-a mulțumit francezilor după ce a aflat că a intrat în turul doi al alegerilor prezidențiale. Ea a făcut apel la toate forțele din Franța să se alieze în jurul ei.

„Francezii îmi fac onoarea de a mă fi calificat în turul doi. Îmi exprim cea mai profundă recunoștință față de electorat. Văd speranța că forțele de redresare ale țării vor crește. Toți cei care astăzi nu l-au votat pe Emmanuel Macron sunt chemați să se alăture mitingului nostru“, a declarat Marine Le Pen după anunțul prezenței sale în turul doi, relatează Le Figaro.

Primele promisiuni majore: Franța să redevină la măreție

„Votul dumneavoastră depinde de locul pe care vrem să-l dăm banilor din societatea noastră (…) sau de posibilitatea de a avea acces la pensie în stare bună de sănătate“, spune ea. „Voi asigura independența națională, voi controla imigrația și voi restabili securitatea pentru toți”, a continuat Le Pen.

„Voi readuce Franța în ordine în cinci ani. Dincolo de această redresare necesară, proiectul meu poartă o ambiție democratică, o ambiție economică și ecologică“, insistă ea sub strigătele activiștilor săi, care susțin că „Vom câștiga“.

„O ambiție socială cu un sistem de sănătate accesibil tuturor și tuturor, locuințe decente (…)“, a continat ea. „În cele din urmă, o ambiție suverană, cu un stat protector și drept care să garanteze libertățile tuturor. Ambiția mea este să-i unesc pe francezi și să fac din Franța o țară care revine la măreție.”

„Fac apel la francezii de toate originile să se alăture acestei adunări populare (…) pentru a (obține) o mare alternanță de care (Franța) are nevoie“, a conchis ea.

Pana la ora actuala, Emmanuel Macron a obținut cele mai multe voturi în acest prim tur, cu 28,1%. Marine Le Pen se află pe locul al doilea, cu 23,3 la sută, arată datele exit-poll-ului din Franța.