Holetschek pentru clemență în încălcarea vaccinării de îngrijire

Potrivit ministrului Sănătății Holetschek, oricine încalcă cerința de vaccinare legată de unitatea din Bavaria nu se așteaptă la o sancțiune aspră. În vederea nerespectării obligației generale de vaccinare, acesta a anunțat o abordare generoasă.

După eșecul obligației generale de vaccinare corona , guvernul bavarez dorește să pedepsească încălcările obligației de vaccinare legate de instituție doar într-o măsură limitată. „În Bavaria, vom fi generoși în ceea ce privește sancțiunile și ne vom gândi să nu epuizăm cadrul federal pentru amenzi, ci doar să le aplicăm reduse semnificativ”, a declarat luni ministrul sănătății din Bavaria, Klaus Holetschek, de la „Augsburger Allgemeine”.

Potrivit Holetschek, punerea în aplicare strictă a îngrijirii medicale obligatorii „nedreptă”

Statul Liber va folosi toată libertatea prevăzută de lege, a explicat ministrul. Implementarea strictă a așa-numitei cerințe de vaccinare a asistenței medicale pentru angajații din sectoarele de sănătate și social ar fi „nedreptă pentru cei care au luptat cu pandemia în prima linie de doi ani”, a spus Holetschek.

Politicianul CSU a criticat aspru faptul că cancelarul Olaf Scholz a acceptat anunțul ministrului federal al Sănătății Karl Lauterbach (ambele SPD) pentru o nouă încercare de vaccinare legală: „Olaf Scholz dă drumul cârmei când devine furtună”. Se pare că guvernul federal a renunțat la lupta împotriva pandemiei.

Ministrul consideră că există o șansă pentru vaccinarea universală

Între timp, Holetschek crede că există încă o șansă pentru vaccinarea obligatorie: „Majoritatea populației și, de asemenea, majoritatea din Bundestag sunt în favoarea acesteia”. Cu toate acestea, dacă nu se mai lucrează pentru implementarea vaccinării generale, vaccinarea legată de unități trebuie și ea pusă la încercare : „A fost întotdeauna concepută doar ca un prim pas”, a spus Holetschek.

Guvernul federal trebuie să elaboreze un curs pentru toamnă peste vară și instrumente utile pentru combaterea pandemiei: „În orice caz, statele federale nu trebuie lăsate singure în asta”.