Cat costa Vinieta in Europa: Sfaturi, Taxe, Amenzi - preprod.erichmocanu.tv

Maut & Vignette in Europa: Unde trebuie să plătească șoferii

Oricine călătorește cu mașina în Germania poate folosi drumurile fără a plăti o taxă de drum. O încercare în acest sens a eșuat la Curtea Europeană de Justiție. Cu toate acestea, în Europa, există 23 de țări în care se percepe deja taxă de drum pentru utilizarea autostrăzilor și, în unele cazuri, a autostrăzilor.

Cu toate acestea, există abordări diferite: taxa de trecere în funcție de vinieta și taxa de trecere în funcție de traseu. Aceasta din urmă se plătește la punctele de plată de la rampele de intrare și ieșire sau se înregistrează prin intermediul unui receptor radio. Vinieta este aplicată în mod tradițional pe parbriz, dar în unele țări poate fi achiziționată și online, în format digital.

  • Bulgaria: 8 euro pentru 7 zile; 15 euro pe lună; 50 de euro pe an, amendă: 150 de euro.
  • Austria: 9,50 euro pentru 10 zile; 27,80 euro pentru două luni; 92,50 euro pe an, amendă: taxă de înlocuire 120 euro sau amendă 300 euro
  • România: 3 euro pentru 7 zile; 7 euro pe lună/13 euro pentru două luni; 28 euro pe an, amendă: 80 euro
  • Elveția: 38,50 euro pe an, amendă: 175 euro plus costurile vinietei
  • Slovacia: 10 euro pe 10 zile; 14 euro pe lună; 50 euro pe an, amendă: 80 euro și mai mult
  • Slovenia: 15 euro pentru 7 zile; 30 de euro pe lună; 110 euro pe an, amendă: 300-800 de euro; dacă se plătește imediat, 150 de euro
  • Republica Cehă: 12 euro pentru 10 zile; 17 euro pe lună; 57 euro pe an, amendă: de la 195 euro
  • Ungaria: 10,10 euro pe 10 zile; 13,80 euro pe lună; 123,90 euro pe an, amendă: taxă de înlocuire de la 50 euro (date fără garanție și în funcție de cursul de schimb)

Taxele de trecere în Europa: Tunelurile și podurile pot costa mai mult

La fel ca în SUA, în unele țări din Europa se percep și taxe de drum în funcție de distanța parcursă. Acesta este cazul în Italia și Franța, de exemplu. La intrarea pe autostradă se scoate un bilet, iar la ieșirea de pe autostradă se plătește suma corespunzătoare.

Pentru cei care călătoresc frecvent în aceste țări, merită să cumpere o casetă “Telepass” (Italia) sau un ecuson “Télépéage” (Franța). Cu aceste dispozitive, șoferii nu trebuie să aștepte la stația de taxare, ci pot utiliza o bandă suplimentară. De asemenea, nu mai este necesară plata imediată a taxei de trecere, deoarece se identifică prin intermediul cipului sau al ecusonului.

Taxa de drum bazată pe distanță este utilizată și în Belarus, Bosnia și Herțegovina, Grecia, Marea Britanie, Irlanda, Croația, Macedonia de Nord, Norvegia, Polonia, Portugalia, Serbia, Spania și Turcia. În unele țări, se pot aplica, de asemenea, taxe suplimentare pentru poduri sau tuneluri. Șoferii din țările alpine, în special din Austria, Elveția și Italia, trebuie să fie pregătiți pentru costuri suplimentare.

Taxe de drum în țara de vacanță

pe pagina ADAC.de puteti gasi toate informatiile pe fiecare tara in parte.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu