Noua Zeelandă impune tinerilor interzicerea pe viață a tutunului

Noua Zeelandă vrea să interzică prin lege fumatul pentru generațiile viitoare. Parlamentul din capitala Wellington a adoptat un pachet legislativ corespunzător.

Ulterior, tutunul nu poate fi vândut persoanelor născute la sau după 1 ianuarie 2009. Noile legi sunt de așteptat să intre în vigoare anul viitor. Guvernul Noii Zeelande, condus de prim-ministrul Jacinda Ardern, vrea să facă țara „fără fumat” până în 2025.

Numărul punctelor de vânzare licențiate de tutun urmează să fie, de asemenea, redus de la 6.000 la 600 până la sfârșitul anului 2023. În plus, conținutul de nicotină din produsele care conțin tutun ar trebui să scadă. Măsurile sunt printre cele mai stricte din lume: Încălcările pot duce la amenzi de până la 150.000 de dolari (echivalentul a aproximativ 91.000 de euro).

Opt la sută dintre toți neozeelandezii fumează în fiecare zi

„Nu există niciun motiv întemeiat pentru a permite vânzarea unui produs care ucide jumătate din oamenii care îl folosesc”, a declarat în Parlament Ayesha Verrall, secretarul adjunct al sănătății. Asistența medicală va economisi, de asemenea, miliarde dacă boli precum cancerul, atacurile de cord și accidentul vascular cerebral, care pot fi cauzate și de fumat, nu mai trebuie tratate.

Potrivit Biroului de Statistică, opt la sută din toți neozeelandezii fumează în fiecare zi. În 2021, 9,4% din populație ar mai fuma.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu