Consulatul General din München închis în perioada 19 aprilie -2 mai 2021, cazuri de infectare cu SARS-COV-2

ca urmare a unor cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2 (Covid 19) în cadrul echipei Consulatului General din Munchen, vă informăm că activitatea cu publicul va fi suspendată în intervalul 19 aprilie -2 mai 2021, pentru efectuarea carantinei, conform legislației în materie.

Toți cetățenii care au avut programare pentru un serviciu consular în acest interval de timp vor fi reprogramați la o dată ulterioară, cât mai apropiată. Dacă ați avut programare și nu ați fost contactat până la 23.04.2021, vă rugăm să ne transmiteți un email cu situația dumneavoastră.

Regretăm situația și vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare. Sperăm la însănătoșirea rapidă a echipei consulare, pentru a putea fi din nou la dispoziția dumneavoastră.

Pentru urgente puteti contacta Consulatul Romaniei din Stuttgart

Important! Cererile de prestare a serviciilor consulare pot fi depuse la consulat numai în baza unei programări prealabile. Pentru obținerea unei programări în acest scop, este necesar să accesați portalul online www.econsulat.ro, să vă creați un cont personal, să selectați serviciul consular dorit, iar ulterior să parcurgeți procedura indicată de aplicație. Vă rugăm să citiți integral și cu atenție informațiile privind serviciul consular dorit, care sunt furnizate prin portalul accesat, precum și să scanați și să atașați în aplicație documentele dumneavoastră personale, conform instrucțiunilor afișate.

Pentru informații cu privire la serviciile și procedurile consulare, vă stau la dispoziție și următoarele posibilități:

  • accesarea rubricilor ”Informaţii pentru cetăţenii români“, respectiv “Informaţii pentru cetăţenii străini” de pe pagina de internet a oficiului nostru consular;
  • consultarea portalului www.informatiiconsulare.ro;
  • transmiterea unor solicitări scrise prin poșta electronică, la adresa contact@informatiiconsulare.ro;
  • apelarea numerelor de telefon (0049)-(0)-711.664.86.11(0049)-(0)-711.664.86.12(0049)-(0)-711.664.86.13(0049)-(0)-711.664.86.14 sau (0049)-(0)-711.664.86.15, cu mențiunea că apelurile sunt redirecționate și preluate de către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.
Telefon de urgenţă numai pentru cazuri de deces, accidente sau alte situaţii deosebite, de natură a pune în pericol viața, integritatea fizică și siguranța cetățenilor români aflați în landul Baden-Württemberg: (0049)-(0)-1716813450
Prin telefonul de urgență nu se oferă informații privind serviciile consulare comune, numărul respectiv fiind destinat exclusiv situațiilor deosebite specificate anterior. Vă rugăm insistent să nu ne apelați pe telefonul de urgență pentru alte categorii de probleme, întrucât ocuparea acestei linii poate agrava situațiile persoanelor care necesită într-adevăr asistență consulară în regim de urgență. Vă mulțumim pentru înțelegere!
Număr de telefon exclusiv pentru cancelaria oficiului consular: (0049)-(0)-711.664.86.00 – la acest număr nu se oferă informații privind serviciile și procedurile consulare.

Fax: (0049)-(0)-711.664.86.22

E-mail: stuttgart@mae.ro

Pagina de internet: stuttgart.mae.ro

Coordonate de contact speciale pentru solicitarea de asistență consulară în contextul crizei declanșate de pandemia Covid-19:

E-mail: stuttgart.cov@mae.ro

Tel.: (0049)-(0)-711-664.86.09 – exclusiv în zilele lucrătoare, între orele 09:00-17:00 (în afara acestui interval orar ne puteți apela pe telefonul mobil de urgență, al cărui număr este afișat mai sus).

Tel.: (0040)-(21)-431.2059 – acesta este un număr de telefon mobil de România cu tarif normal.

Vă rugăm să utilizați ultimele coordonate de contact indicate exclusiv pentru semnalarea problemelor generate de pandemia Covid-19 în interiorul circumscripției consulare Stuttgart (contaminări, restricții, regim călătorie) și pentru a solicita asistență consulară în aceste circumstanțe.

Indicație importantă:

Misiunile diplomatice și oficiile consulare de carieră ale României din străinătate nu pot delega propriile competențe consulare și nu prestează în niciun caz servicii consulare pentru cetățenii români prin intermediul unor instituții terțe, asociații sau persoane fizice.

Toate informațiile necesare pentru formularea și depunerea oricărei cereri de servicii consulare se află la dispoziția cetățenilor români interesați, în mod liber și cu titlu gratuit, pe paginile de internet ale Ministerului Afacerilor Externe, ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare române, precum și pe portalurile externe ale platformelor www.econsulat.ro și www.informatiiconsulare.ro.

În consecință, vă rugăm să nu acordați credit intermediarilor de orice fel, care pretind că ar fi autorizați să ofere consultanță de specialitate în domeniul consular ori să se interpună între cetățenii români și ambasade sau consulate.

Andrea Schmidt