Începe plata pensiilor garantate in Germania - preprod.erichmocanu.tv

Începe plata pensiilor garantate in Germania

Pensia de bază 2021: puteți primi cu 400 de euro mai mult pe lună

La mai bine de jumătate de an de la introducerea pensiei de bază, primii pensionari au primit acum prima primă. Notificările către noii pensionari au fost trimise în iulie. Plățile se vor face retrospectiv până în ianuarie.

De ce vine pensia de bază? Oricine a plătit în sistemul legal de pensii timp de cel puțin cinci ani are, de asemenea, dreptul la o pensie. Dar doar puțin mai mult de jumătate sunt mulțumiți de suma câștigurilor lor, relatează portalul de informații despre pensii ihr-vorsorge.de.

Pentru a schimba acest lucru, guvernul a decis să introducă o pensie de bază. De la 1 ianuarie 2021, pensionarii cu venituri sub medie ar trebui să primească o primă. Aceasta poate ajunge până la 418 euro. Pensia de bază va fi plătită începând cu iulie 2021 și este destinată să asigure persoanelor cu venituri reduse o pensie mai stabilă.

Mai mulți bani pentru pensionari: cine primește pensia de bază?
Dar cine primește pensia de completare? Pensia de bază este destinată tuturor pensionarilor care au obținut câștiguri sub medie în timpul vieții lor profesionale.

Potrivit guvernului federal, acest lucru ar afecta aproximativ 1,3 milioane de pensionari.

Potrivit Ministerului Federal al Muncii și Afacerilor Sociale, femeile și persoanele din Germania de Est vor beneficia în special.

Cine poate primii o pensie de bază?
Pentru a primi pensia de bază, sunt necesari cel puțin 35 de ani de cotizat la pensie. Cine a lucrat doar 33 de ani primește și el o pensie de bază, dar nu integral. Potrivit asigurării de pensii germane, următoarele perioade sunt calculate ca perioade de pensie de bază în plus față de programul de lucru:

 • timpul creșteri a copiilor
 • Timpii de asistență medicală
 • Perioade de boală și reabilitare
 • Perioade de înlocuire (de exemplu, perioade de serviciu militar, prizonier de război sau închisoare politică în RDG)

Cu toate acestea, perioada de bază a pensiei nu include:

 • Perioada de șomaj
 • Pregătirea școlară
 • Perioade de pensie de invaliditate
 • Momente în care se plăteau contribuții voluntare

În plus, este necesar un câștig mediu sub media. Veniturile trebuie să fie de cel puțin 30 la sută, dar nu mai mult de 80 la sută din câștigurile medii germane pe întreaga viață de muncă. În anul trecut 2020, de exemplu, acest lucru ar fi fost între 1013 euro și 2703 euro brut pe lună, explică Daniel Konczwald, membru al consiliului de administrație al Asociației Federale a Consilierilor de Pensii.

Câți bani primesc pe lună și cum calculez pensia de bază?
Suma maximă a pensiei-minime este de 418 euro pe lună. În medie, însă, suprataxa va fi cuprinsă între 75 și 80 de euro.

Puteți calcula suma pe care o veți primi de la asigurarea de pensie după cum urmează:

 1. În primul rând, este important să se determine valoarea medie a punctelor de câștig. Am explicat ce se înțelege prin puncte de câștig în articolul nostru pe tema pensionării anticipate. Cu toate acestea, este important să rețineți că lunile cu mai puțin de 0,3 puncte de pensie nu sunt incluse.
 2. Apoi dublați valoarea medie a punctelor de câștig, dar numai pentru maximum 35 de ani și maxim 80 la sută din câștigurile medii. Diferența dintre valoarea medie și valoarea maximă 0,8 are ca rezultat suplimentul de pensie de bază.
 3. Apoi, trebuie să reduceți suprataxa calculată în acest mod cu 12,5 la sută. Valoarea punctelor de câștig primite este apoi extrapolată la toți anii și înmulțită cu factorul corespunzător (vest: 34,19 euro, est 33,23 euro).

Astfel se calculează dreptul la pensia de bază
Deutsche Rentenversicherung explică proiectul de lege folosind următorul exemplu:

Doamna Müller a lucrat în Occident 40 de ani, fiecare cu 50 la sută din salariul mediu. În 2020, aceasta este de 40.551 de euro.

Aceasta are ca rezultat o pensie separată de 661 EUR (40 de ani × 0,5 puncte de câștig × 33,05 EUR).
Punctele de câștig mediu sunt dublate și limitate la maximum 0,8 puncte de câștig. Există o suprataxă de 0,3 puncte de taxă.
Aceasta va fi redusă cu 12,5 la sută (= 0,2625 puncte de câștig). Suprataxa de 0,2625 puncte de câștig este calculată pentru maximum 35 de ani. Suplimentul pentru pensia de bază este astfel de aproximativ 304 euro (0,2625 puncte de câștig × 35 ani × 33,05 euro).
Dar fii atent: dacă câștigi venituri în plus față de pensie, trebuie să fii pregătit pentru deducerea pensiei de bază.

Se poate calcula și pensia legală. Iată „calculatorul de pensii”.

Pensia de bază ar trebui să se ridice în medie la 75 de euro
În medie, guvernul estimează că pensia de bază se va ridica la 75 de euro. Dar dacă prognosticul este corect este încă deschis. “Declarații mai precise sunt posibile numai dacă s-a calculat efectiv un număr reprezentativ de suplimente de pensie de bază. Sunt foarte curios cu privire la cifre”, a declarat președintele Asociației germane de asigurări de pensii, Gundula Roßbach, curierul Weser (luni).

Venitul beneficiarilor pensiei de bază este apoi verificat anual – la urma urmei, se poate modifica. În caz contrar, sistemul este acum instalat permanent – cu excepția cazului în care viitorii legislatori doresc ca acesta să fie diferit. În timpul unei vizite la Nürnberg, Heil a spus: „CDU nu a dorit pensia de bază și nici CSU nu a dorit această formă”.

De aceea a fost nevoie de multe dezbateri în coaliție. Acum instrumentul contribuie la securitate la bătrânețe. Dar sărăcia bătrâneții trebuie combătută și în alte moduri.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu