Intrarea în Anglia cu buletinul doar până pe 30 septembrie 2021

Ambasada României în Marea Britanie a anunțat ca accesul pe teritoriul Regatului Unit doar cu buletinul este posibila doar pana pe 31.Septembrie 2021.

“Deosebit de important!

Cartea de Identitate – Cât mai poate fi folosită pentru #călătoria în UK

Dacă NU aveți rezidență în UK și doriți să veniți în vizită la prieteni sau familie, puteți intra cu Cartea de identitate DOAR până la 30 septembrie 2021

Persoanele care au obținut rezidența în UK obținută în cadrul #EUSettlementScheme pot circula cu cartea de identitate până la data de 31 decembrie 2025

Important! Cetățenii români care NU au statutul de rezident DAR s-au aflat înainte de 31 decembrie în UK POT aplica pentru rezidență, DACĂ vor să continue să locuiască în UK.

DATA LIMITĂ: 30 iunie 2021!!!”, este mesajul Ambasadei României în Marea Britanie.

Aproape un milion de români au solicitat statut de rezident în Marea Britanie

Până la sfârșitul lunii martie, 918.270 de cetăţeni români au cerut un statut de rezident în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în cazul a 852.310 dintre ei cererea fiind aprobată, conform unei statistici publicate săptămâna trecută de Ministerul de Interne britanic.

Primele cinci naționalități cu cel mai mare număr de cereri soluționate favorabil sunt polonezii (931.140), românii (852.310), italienii (478.830), portughezii (359.070) şi spaniolii (304.310).

Însă numai 33% dintre românii cu cererea aprobată au primit statutul de rezident permanent (‘settled status’), ceilalţi obţinând statutul de rezident temporar (‘pre-settled status’), în timp ce procentul polonezilor care au obținut statutul de rezident permanent este de 77%. Lituanienii au obținut de asemenea într-un procent ridicat, de 75%, statutul de rezident permanent, în timp ce un procent redus al acestui statut, de 24%, se mai înregistrează în rândul croaților.

Statutul de rezident permanent poate fi obținut de persoanele care au trăit în Regatul Unit cel puțin cinci ani. Cele care au trăit în această ţară mai puțin de cinci ani pot primit statutul de rezident temporar, ce poate fi transformat în cel de rezident permanent odată ce solicitantul cumulează cei cinci ani de reședință în Regatul Unit.

sursa: stiridiaspora.ro

Andrea Schmidt